Megkezdődött a III. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa érzékszervi zsűrizése a pálinka fővárosában, Gyulán a D-Hotelben. Két napig folyik a nemzetközi verseny, amelynek keretében Lovassy György versenyigazgató irányításával 24 tagú zsűri bírálja el a beérkezett 631 mintát.
A Gyulai Hírlapnak Lovassy György elmondta, a versenyigazgató munkája, hogy a versenyen minden rendben menjen, a minták megfelelő elnevezéssel kerüljenek a bírák elé, úgy, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy milyen gyümölcsből készült párlatot és milyen kategóriát kóstol. A zsűrizés idén is szoftveresen, laptopok segítségével zajlik. A versenyigazgató szerint ma a minták körülbelül 80%-át elbírálják, és holnap nagyjából délre kiválasztják a kategóriagyőzteseket is.
Lovász Sándor főszervezőtől megtudtuk: az eredményeket a pálinkafesztiválon, április 19-én, szombaton hirdetik ki.
- Azon a hétvégén, az ország legrégebbi és legjelentősebb pálinkás eseményén Gyula megkapja a főváros kulcsát, így április 18-21 között joggal viselheti a Pálinka Fővárosa címet. Az ideiglenes városnévtáblákkal a Békéscsaba, illetve Románia felől érkezők már találkozhattak – mondta Lovász Sándor.