...és gyúrtuk, gyúúúrtuk, nagyon gyúúúúúrtuk...
Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter
Az egészséges élelmiszerekről, azon belül az egészséges húsfogyasztásról tanulhattak általános iskolás gyermekek november 12-én Gyulán, a húsipari múzeumban.
Egy négyrészes programsorozat első két alkalmát tartották meg ma, amelynek keretén belül a diákok körbejárták a múzeumot, valamint megtanulták a kolbászkészítés gyakorlati alapjait is.
A Gyulai Hírlapnak Dinya Imre, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke kifejtette: a Nemzeti Együttműködési Alap szakmai pályázatán nyertek támogatást, amelynek segítségével indították el ezt a programsorozatot. Elmondása szerint szeretnének információkat adni arról az ifjúságnak, hogy hogyan lehetséges egészségesen húst fogyasztani, ehhez kapcsolódva megtanítják a gyerekeket kolbászt készíteni.
Hajduk Zoltán ismertette a gyulai kolbász ízvilágához szükséges hozzávalókat és azok jótékony hatását, majd a gyermekek gyakorlatban is kipróbálhatták a hallottakat. Fűszereztek, gyúrtak, töltöttek, minden részfeladatot kipróbálhattak, majd később el is fogyasztották az elkészült ételt.