Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A húsipari múzeumban gyerekeknek tanítják a kolbásztöltést

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. november 12. 18:00
A húsipari múzeumban gyerekeknek tanítják a kolbásztöltést
A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete az egészséges húsfogyasztásra nevel
____Eredeti-DSCN4622.JPG

...és gyúrtuk, gyúúúrtuk, nagyon gyúúúúúrtuk...

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az egészséges élelmiszerekről, azon belül az egészséges húsfogyasztásról tanulhattak általános iskolás gyermekek november 12-én Gyulán, a húsipari múzeumban.

Egy négyrészes programsorozat első két alkalmát tartották meg ma, amelynek keretén belül a diákok körbejárták a múzeumot, valamint megtanulták a kolbászkészítés gyakorlati alapjait is.

A Gyulai Hírlapnak Dinya Imre, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke kifejtette: a Nemzeti Együttműködési Alap szakmai pályázatán nyertek támogatást, amelynek segítségével indították el ezt a programsorozatot. Elmondása szerint szeretnének információkat adni arról az ifjúságnak, hogy hogyan lehetséges egészségesen húst fogyasztani, ehhez kapcsolódva megtanítják a gyerekeket kolbászt készíteni.

Hajduk Zoltán ismertette a gyulai kolbász ízvilágához szükséges hozzávalókat és azok jótékony hatását, majd a gyermekek gyakorlatban is kipróbálhatták a hallottakat. Fűszereztek, gyúrtak, töltöttek, minden részfeladatot kipróbálhattak, majd később el is fogyasztották az elkészült ételt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)