Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magyar Termék Nagydíjat kapott a Deka Union Kft.

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. szeptember 08. 16:10
Magyar Termék Nagydíjat kapott a Deka Union Kft.
A Címeres füstölt májas a tizedik elismert terméke a cégnek
Idén már tizenkilencedik alkalommal hirdették meg a Magyar Termék Nagydíj pályázatot. Hatvan cég hatvanhat terméke kapott idén kitüntetést, többek között a Deka Union Kft. Címeres füstölt májasa. Nem ismeretlen terep számukra a pályázat, hiszen az idei a tizedik elismert terméke a cégnek.
IMG_6032.JPG

Dékány Ferenc és fia, Dékány Attila 

Fotó: Ábrahám Attila 

A Deka Union Kft.-t 2009-ben alapította Dékány Ferenc tulajdonos és fia, Dékány Attila ügyvezető. Dékány Ferenc egész életében a húsiparban dolgozott, a Gyulai Húskombinátban harmincöt, a Csabahús Kft.-nél tizenhárom éven át, ezért döntött úgy, hogy saját céget alapít, és átadja fiának a tudását.

Dékány Ferenc tavaly megkapták a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Életmű Díját, de részesültek már Kiváló Magyar Termék Díjban és Minőség Háza Fődíjban is. Dékány Ferencet Békéscsaba város Életmű Díjjal jutalmazta, de munkájának megbecsüléseként a Magyar Fehérasztal Lovagrend és a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrend tagjává is megválasztották. A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének alapító és elnökségi tagja, később pedig tiszteletbeli elnökévé választották. Nevéhez fűződik még, hogy a Gyulai és a Csabai kolbászok az Európai Unió földrajzi oltalommal védett élelmiszerei közé kerültek.

Dékány Ferenc lapunknak elmondta, hogy a díjátadóra az Országházban került sor, a kitüntetéseket pedig dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, valamint Potápi Árpád János, Kara Ákos és Keszthelyi Nikoletta államtitkárok adták át. Elmondása szerint tavaly döntöttek úgy, hogy idén egy májassal indulnak el a pályázaton, amely végül a Címeres füstölt májas nevet kapta. A tulajdonosnak sok munkája van az Aranymájas és a Gyulai májas sikerében, ezért előbbi alapjait megtartva és ötvözve a falusi, darált májas ízvilágával alkották meg a díjnyertes terméket. A füstölésen kívül a pirított vöröshagyma adja a különleges ízt.

Dékány Ferenc azt is elmondta, hogy forgalomnövekedést remélnek attól, hogy a kitüntetés tényét feltüntethetik a Címeres füstölt májason, de remélik azt is, hogy a következő években is hasonló sikereket érnek majd el.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)