Rosztyókaleves
Forrás: gyulahus.hu
A Gyulahús Kft. füstölt kolbászát használjuk ennél a különleges és ízletes ételnél.
Hozzávalók
5-6 személyre:
4 db nagyobb burgonya
1 kávéskanál köménymag
2 babérlevél, 4 tojás
fél pár Gyulai kolbász
2 evőkanál liszt
3 evőkanál tejföl
frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem
kevés ecet 10%-os, só
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Elkészítés:
Köménymagos krumplileves tojással és kolbásszal, ahogy a Békés megyeiek szeretik. A meghámozott burgonyát 2x2 centis kockákra daraboljuk, majd bő vízben sóval, a köménymaggal, babérlevéllel ízesítve félpuhára főzzük. Ekkor az elkevert tojásokat vékony sugárban belecsorgatjuk, hozzáadjuk a karikákra szeletelt gyulai füstölt kolbászt és készre főzzük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, a lisztből, tejfölből, kevés hideg vízzel készített habarással besűrítjük és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, kevés ecettel utóízesítjük.
Jó tanács! A rosztyókalevesbe ízlés szerint főzhetünk 1-2 csilipaprikát is, hogy csípősebb, pikánsabb legyen.
Jó étvágyat kívánunk!