Gyulai kolbász palacsintatésztában sütve kolbász- chipsszel
Forrás: gyulahus.hu
A Gyulahús Kft. füstölt kolbászát használjuk ennél a különleges és ízletes ételnél.
Hozzávalók
4 személyre:
20 dkg liszt
2 tojás
2 pár Gyulai kolbász
5 dl olaj
5 dl száraz vörösbor
só, frissen őrölt bors
1 csomag vegyes leveles saláta
2 kis pohár natúr joghurt
1 csokor petrezselyem
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Elkészítés:
A Gyulai kolbászt enyhén srégen 3 mm vastag szeletekre vágjuk, majd a vörösborban megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, kihűtjük. A palacsintatésztához a lisztet, tojásokat, sót ízlés szerint kevés szódavízzel, vagy sörrel olaj sűrűségűre keverjük. A kolbászszeleteket egyesével belemártjuk, a felesleget lecsepegtetjük, majd a bő forró olajban megsütjük, lecsepegtetjük és papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.
A vegyes tépett leveles salátát tálba tesszük, lehűtjük. Az öntethez a natúr joghurtot sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, összekeverjük, lehűtjük. Tálaláskor a salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a joghurtos öntettel és melléfektetjük, a bundázott kolbászszeleteket.
Jó tanács: A salátát megszórhatjuk tálaláskor, vékony szeletekre vágott, fél deci forró olajon ropogósra sütött Gyulai kolbászszeletekkel. A bundázott kolbászszeletek sütési ideje 3-4 perc, hogy ne száradjon ki.
Jó étvágyat kívánunk!