Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai kolbász palacsintatésztában sütve kolbászchipsszel

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. augusztus 20. 12:00
Gyulai kolbász palacsintatésztában sütve kolbászchipsszel
Gasztrokalandozások
____Eredeti-kolbasz_palacsintatesztaban1_2023.jpg

Gyulai kolbász palacsintatésztában sütve kolbász- chipsszel

Forrás: gyulahus.hu

A Gyulahús Kft. füstölt kolbászát használjuk ennél a különleges és ízletes ételnél.

Hozzávalók

4 személyre:

20 dkg liszt
2 tojás
2 pár Gyulai kolbász
5 dl olaj
5 dl száraz vörösbor
só, frissen őrölt bors
1 csomag vegyes leveles saláta
2 kis pohár natúr joghurt
1 csokor petrezselyem

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: egyszerű

 

Elkészítés:

A Gyulai kolbászt enyhén srégen 3 mm vastag szeletekre vágjuk, majd a vörösborban megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, kihűtjük. A palacsintatésztához a lisztet, tojásokat, sót ízlés szerint kevés szódavízzel, vagy sörrel olaj sűrűségűre keverjük. A kolbászszeleteket egyesével belemártjuk, a felesleget lecsepegtetjük, majd a bő forró olajban megsütjük, lecsepegtetjük és papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.

A vegyes tépett leveles salátát tálba tesszük, lehűtjük. Az öntethez a natúr joghurtot sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, összekeverjük, lehűtjük. Tálaláskor a salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a joghurtos öntettel és melléfektetjük, a bundázott kolbászszeleteket.

Jó tanács: A salátát megszórhatjuk tálaláskor, vékony szeletekre vágott, fél deci forró olajon ropogósra sütött Gyulai kolbászszeletekkel. A bundázott kolbászszeletek sütési ideje 3-4 perc, hogy ne száradjon ki.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)