Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fincsi tál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. július 30. 12:00
Fincsi tál
Gasztrokalandozások
____Eredeti-fincsital2.jpg

Fincsi tál

Forrás: gyulahus.hu

A Gyulahús Kft. füstölt kolbászát használjuk ennél a különleges és ízletes ételnél.

Hozzávalók

4 személyre:

fél pár Gyulai kolbász
1 kiskanál vaj
75 dkg darált sertéshús
1 fej makói vöröshagyma
6 tojás, só
frissen őrölt bors,
1 evőkanál fűszerpaprika

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi fok: egyszerű

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, a forró vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és félig megpároljuk. Sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük, és 2 egész tojást beledolgozunk a még meleg húsmasszába. Kivajazott kerek hőálló tálba szedjük, eligazítjuk, evőkanállal négy mélyedést készítünk bele. Ezekbe a mélyedésekbe 1-1 tojást ütünk, és a tojások köré mintha, virágszirmok lennének vékony szeletekre vágott Gyulai kolbászt teszünk. Alufóliával letakarjuk, és 20-25 percig sütjük 180°C-os sütőben. Az utolsó 5 percben levesszük az alufóliát, hogy a teteje egy kicsit megpiruljon. Tálalás előtt cikkekre vágjuk, de úgy, hogy egy szeleten legyen a tojás és a körülötte lévő kolbászszeletek. Köretként petrezselymes rizst adjunk hozzá. Jó tanács! A fincsi tálra sütés előtt tehetünk még vékony karikákra szeletelt hegyes erős zöldpaprikát is, hogy kicsit csípős legyen.

Jó étvágyat kívánunk!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)