Fincsi tál
Forrás: gyulahus.hu
A Gyulahús Kft. füstölt kolbászát használjuk ennél a különleges és ízletes ételnél.
Hozzávalók
4 személyre:
fél pár Gyulai kolbász
1 kiskanál vaj
75 dkg darált sertéshús
1 fej makói vöröshagyma
6 tojás, só
frissen őrölt bors,
1 evőkanál fűszerpaprika
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a forró vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és félig megpároljuk. Sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük, és 2 egész tojást beledolgozunk a még meleg húsmasszába. Kivajazott kerek hőálló tálba szedjük, eligazítjuk, evőkanállal négy mélyedést készítünk bele. Ezekbe a mélyedésekbe 1-1 tojást ütünk, és a tojások köré mintha, virágszirmok lennének vékony szeletekre vágott Gyulai kolbászt teszünk. Alufóliával letakarjuk, és 20-25 percig sütjük 180°C-os sütőben. Az utolsó 5 percben levesszük az alufóliát, hogy a teteje egy kicsit megpiruljon. Tálalás előtt cikkekre vágjuk, de úgy, hogy egy szeleten legyen a tojás és a körülötte lévő kolbászszeletek. Köretként petrezselymes rizst adjunk hozzá. Jó tanács! A fincsi tálra sütés előtt tehetünk még vékony karikákra szeletelt hegyes erős zöldpaprikát is, hogy kicsit csípős legyen.
Jó étvágyat kívánunk!