Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Igen! Kérünk mééég!!! Avagy a Gyulahús Kft. sócsökkentési programja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. május 25. 13:00
Igen! Kérünk mééég!!! Avagy a Gyulahús Kft. sócsökkentési programja
Gasztrokalandozások
A harmadik évezred egyik legnagyobb problémája a táplálkozásból, táplálkozási szokásokból adódó betegségek megjelenése, ennek szellemében került bevezetésre a 1169/2011 EU rendelet is.
____Eredeti-image002.jpg

A sócsökkentett májast tényleges fogyasztókon, jelen esetben óvodásokon is „teszteltük”, azaz kíváncsiak voltunk a termék fogadtatására. A képek magukért beszélnek:)

Fotó: Gyulahús Kft.

Ismeretes, hogy az élelmiszeripar gazdaságossági megfontolásból kompromisszumokra kényszerül, mely hosszabb távon gyakran a fogyasztó egészségére is kihatással lehet. A gyártóknak társadalmi szerepvállalásukból fakadóan vigyázniuk kell, kellene a felhasznált alap- és adalékanyagokra, hogy megfelelő minőségű élelmiszert kínáljanak vásárlóiknak.
Termékfejlesztésünk során kiemelt hangsúlyt kap a Nemzeti Sócsökkentési Program irányelveinek betartása, ennek szellemében elsőként csatlakoztunk a mintamenza programhoz is. Készítményeinkben, így a májas termékeknél is az Élelmiszerkönyvi előírások és korlátok alá szorítottuk az egyes összetevők arányát.
Meglévő termékeinket is folyamatosan modernizáljuk a fogyasztói igényekből és saját társadalmi szerepvállalásunkból fakadóan. Gyártás során lehetőség szerint kerüljük az allergiát okozó összetevők használatát.
Mindezek mellett a gyártás során fellépő kockázatok elkerülése érdekében betartjuk a Minőségirányítási Rendszerünk vonatkozó szabályait.

A Gyulahús Kft. termékfejlesztési szempontjai

• Só- és zsírcsökkentés

• Laktózmentesség

• Gluténmentesség

• Adalékanyag-csökkentés

Konkrét értékek – Sótartalom
ÉK szerint engedélyezett sótartalom 2,8 %
Jelenlegi gyártmánylap szerint maximum só 2,2 %
Tényleges sótartalom a gyakorlatban mért érték szerint 2,0 %

 

 

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)