A sócsökkentett májast tényleges fogyasztókon, jelen esetben óvodásokon is „teszteltük”, azaz kíváncsiak voltunk a termék fogadtatására. A képek magukért beszélnek:)
Fotó: Gyulahús Kft.
Ismeretes, hogy az élelmiszeripar gazdaságossági megfontolásból kompromisszumokra kényszerül, mely hosszabb távon gyakran a fogyasztó egészségére is kihatással lehet. A gyártóknak társadalmi szerepvállalásukból fakadóan vigyázniuk kell, kellene a felhasznált alap- és adalékanyagokra, hogy megfelelő minőségű élelmiszert kínáljanak vásárlóiknak.
Termékfejlesztésünk során kiemelt hangsúlyt kap a Nemzeti Sócsökkentési Program irányelveinek betartása, ennek szellemében elsőként csatlakoztunk a mintamenza programhoz is. Készítményeinkben, így a májas termékeknél is az Élelmiszerkönyvi előírások és korlátok alá szorítottuk az egyes összetevők arányát.
Meglévő termékeinket is folyamatosan modernizáljuk a fogyasztói igényekből és saját társadalmi szerepvállalásunkból fakadóan. Gyártás során lehetőség szerint kerüljük az allergiát okozó összetevők használatát.
Mindezek mellett a gyártás során fellépő kockázatok elkerülése érdekében betartjuk a Minőségirányítási Rendszerünk vonatkozó szabályait.
A Gyulahús Kft. termékfejlesztési szempontjai
• Só- és zsírcsökkentés
• Laktózmentesség
• Gluténmentesség
• Adalékanyag-csökkentés
Konkrét értékek – Sótartalom
ÉK szerint engedélyezett sótartalom 2,8 %
Jelenlegi gyártmánylap szerint maximum só 2,2 %
Tényleges sótartalom a gyakorlatban mért érték szerint 2,0 %