Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Gyulai Méz és Mézeskalács Fesztivált december 11–13. között

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2015. december 07. 14:00
Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Gyulai Méz és Mézeskalács Fesztivált december 11–13. között
A Gyulai Pálinka Manufaktúra mézből készült likőrkülönlegességet készített a rendezvényre
Sajtótájékoztatót tartottak a VIII. Gyulai Méz és Mézeskalács Fesztivál eseménye kapcsán a gyulai városháza ovális termében december 7-én délelőtt. Az eseményen dr. Görgényi Ernő polgármester mellett megjelent Haász Ferenc, a Göndöcs Benedek Méhész Egyesület elnöke, Árgyelán János, az Év Méze verseny versenyigazgatója és Adamik Anikó, a Gyulai Pálinka Manufaktúra ügyvezetője is, aki különleges, új mézes terméküket hozta el a tájékoztatóra.
____Eredeti-mezes_f_elozetes_2.jpg

A mézes fesztivált beharangozó sajtótájékoztató a városháza ovális termében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Utóbbival kapcsolatban Adamik Anikó, a Gyulai Pálinka Manufaktúra ügyvezetője elmondta, hogy hosszú évek óta jelen vannak kiállítóként az eseményen, ám idén a fesztiválhoz kapcsolódóan egy vadonatúj termékkel rukkoltak elő.

A Gyulai Pálinka Manufaktúra mézlikőrje

– A célunk az volt, hogy kitaláljunk egy olyan, különlegességet, amiben a méz illata és aromája esszenciálisan, töményen van jelen, így született meg mézlikőrünk. Ez a termék száz százalékosan a méz erjesztésével és lepárlásával készült, amiben nem volt segítségünkre az anyag eredendően baktériumölő hatása. Speciális szakmai háttér kellett hozzá, de megoldottuk, úgy gondolom egy egyedülálló termék született, amit ez alkalomból a karácsonyi szezonra limitált számban állítottunk elő – részletezte Adamik Anikó.

Haász Ferenc, a Göndöcs Benedek Méhész Egyesület elnöke az idei programot ismertette. Tőle megtudattuk, hogy a 2015-ös esemény háromnapos lesz, és több helyszínen zajlik majd.

December 11-én polgármesteri megnyitóval indul a rendezvény, amit szakmai program követ, ahol többek között a klímaváltozás méhészetre gyakorolt hatásáról és az idei mézminőségről hallgathatnak meg előadásokat az érdeklődő szakmabeliek. A nap eseményeit lovagi fáklyás felvonulás követi a magyarországi méz lovagrendek részvételével, akiket ezek után mézes szaunafelöntésekkel látnak vendégül a várfürdőben.

A második napon a Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban méhészeti vásár és mézbemutató várja az oda látogatókat, akik a 2015-ös mézverseny győzteseit is megkóstolhatják. Mindeközben a Vigadóban további szakmai programokkal készülnek a szervezők, akik este a Hunguest Hotel Erkel éttermében tartják meg zenés mézes vigasságukat.

December 13-án a Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban tartanak mézes gasztronómiai napot, amin többek között mézes ételkülönlegességeket készítenek, de Télapó műsor, családi totó és táncbemutató is lesz az egybegyűlt ifjúság szórakoztatására.

A tájékoztatóhoz Árgyelán János, az Év Méze verseny versenyigazgatója azt is hozzáfűzte, hogy idén hatodik alkalommal rendezik meg a magyar mézek versenyét, az idei zsűrizésre több mint 260 mézminta érkezett 108 méhészetből és 44 féle méz került a szakmai ítészbrigád elé. A mézes megmérettetésen 7 kategóriában hirdetnek eredményt, és a termékeket arany, ezüst és bronz fokozattal minősítik majd a szakemberek. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)