szürkemarha húsából készült gulyással taroltak
Forrás: szolnoktv.hu
Balogh Lajos, Susánszki Erika, Fenesi János és Balogh Róbert főzőcsapata Kárpát-medence egyik legnagyobb gasztronómiai megmérettetésén, a XVII. Szolnoki Gulyásfesztiválon szállt versenybe. A fesztiválon 300-nál több csapat indult, határon innen és túlról. 480 bográcsban főttek a gulyások, a zsűri 200 gulyás közül ítélte legjobbnak „betyárjaink” étkét. A gyulai főzővirtuózok egyedi levédett porcelán díjat kaptak, valamint bezsebelték a fesztivál legszebb hagyományőrző főzőhelye 2015 címet is.
A Gyulai Hírlapnak Balogh Lajos elmondta, szürkemarha húsából készült gulyással indultak, amelyet házi csipetketésztával dúsítottak, és helyi termelőktől származó, méltatlanul elfeledett zöldségekkel ízesítettek, mint a paszternák, vagy a citromsárga sárgarépa.
- Aznap Békés megyéről, illetve Gyuláról beszélt a Szolnak megyei média és a magyar gasztronómia világa, hisz ez a fesztivál az ország egyik legelismertebb gasztronómiai rendezvénye, amely mintegy 50 ezer látogatót vonzott a Tiszaligetbe – mondta a főzőcsapat képviselője.