a szendvicskrémeket bárki megkóstolhatja vásárlás előtt
Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő
Újabb helyben készült termékekkel bővült a gyulai piac kínálata: a zakuszkát és a padlizsánkrémet 370 és 250 grammos üvegekben kínálják a vásárlóknak.
A szendvicskrémeket készítő termelő lapunknak elmondta: az ínyencségekhez saját termésű zöldségeket használ fel. Mindkét terméknek parázson sült padlizsán az alapanyaga, a zakuszkába paradicsom, paprika, vöröshagyma, fokhagyma, étolaj és lestyán is kerül, míg a hagyományos zöldségpástétom mustár, fokhagyma és étolaj hozzáadásával készül. Az árus egyedi címkét ragasztott az üvegekre, áruját az általa festett olajfestmény reprójával díszítette.
Mint megtudtuk, a padlizsánkrém-rajongók körében keresettek a termékek, azonban azok, akik nem ismerik az ételeket, fenntartással fogadják azokat. A termelő egyébként nem árul zsákbamacskát, bárki megkóstolhatja vásárlás előtt a pástétomokat.
A natúr padlizsánkrémet 400 forintért árulják, míg a nagyobb üvegekbe porciózott zakuszka 700 forintba kerül. Utóbbit csípős változatban is meg lehet vásárolni.