a gyulai piacon 150 forintba kerül a rebarbara csomója
Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő
Idéntől a gyulai piacon is vásárolhatunk rebarbarát, igaz, csak egyetlen standnál. A termelő lapunknak elmondta: nyár elején még alig vásárolt valaki a zöldségként termesztett növényből, mostanra azonban többen is megkóstolták és megkedvelték azt.
Az árustól megtudtuk, a rebarbarának csak a fanyar, savanykás ízű levélnyelei fogyaszthatók el, a levele ugyanis mérgező. A növényből kompótot, süteményt, krémlevest és dzsemet is készítenek. A levélnyeleket főzés, sütés előtt meg kell pucolni és fel kell darabolni – ismertette a termelő a helyes elkészítési módot.
A standnál ottjártunkkor 150 forintba került a rebarbara csomója, vagyis három-négy nagyobb levélnyél. Az árus kérdésünkre azt is elmondta: a jelenlegi ár, ha nem is számottevően, később még változhat.