a gyulai főzőcsapat benke lászlótól vehette át a díjat
Fotó: Gyulai Hírlap
A versenyre hat országból 250 csapat nevezett be, a Balogh Lajos, Susánszki Erika, Fenesi János, Balogh Róbert és Balázs Albert alkotta Viharsarki betyároknak nemzetközi mezőnyben kellett bizonyítaniuk főzőtudásukat.
– A marha- és setéspörköltek kategóriájában marhafarokból marhanyelvvel és túrós csuszával készült ételünk, míg a pacalpörköltek kategóriában a sertéskörömmel és csülökkel készített pörköltünk érdemelte ki az Arany Fakanál díjat – avatott be a részletekbe Balogh Lajos. Mint megtudtuk, a 25 fős zsűrinek Benke László mesterszakács is tagja volt.
A csapatkapitány elmondta: a magyar ételek népszerűsítéséért és a határokon túli magyarsággal való rendszeres kapcsolattartásért az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend díszserlegét is megkapták, emellett a rendezők különdíját, valamint a legszebb öltözékért és a legszebb főzőhelyért járó díjat is elnyerték.