Válaszolóink: Radnóti Béláné és Csukás Béla
Fotó: Gyulai Hírlap
Radnóti Béláné (nyugdíjas):
– Inkább a házi, de én jól elvagyok hideg kajával is. Gyorsételt talán egy évben egyszer eszem. Amikor a lányommal caminóztunk, akkor ettem pizzát, mert Spanyolországban ez ismerősebb kaja volt, de ez nem túl gyakori eset. Amúgy ritkán főzök. Baracklekvárt csinálni is csak egy frankfurti barátnőm kedvéért tanultam meg. Ha mégis főzök valamit, akkor legszívesebben tésztaféléket készítek, káposztás, krumplis, bármilyen jöhet. A lányom mostani látogatására például túrós csuszával készülök. Kedvelek mindenféle főzeléket is, azonban húsféléket ritkán fogyasztok. Egyébként nem gyakran kívánok főtt ételt. Számomra egy szendvics vagy egy kefir kiflivel teljesen megfelel.
Csukás Béla (műszerész):
– Gyorskajákat és házilag készített ételeket is szoktam enni. Amikor a munkám miatt nincs időm hazamenni, és ebédet melegíteni, akkor csak beugrok egy gyorsétterembe, veszek egy hamburgert vagy egy pizzát, és megyek tovább. Hiszen előfordul, hogy alig öt percem van ezt elintézni. Alapvetően szeretem a gyorsételeket, de a házi kaja mégiscsak jobb. Nagy kedvencem például a töltött káposzta meg a paprikás krumpli. Szerintem a házilag készült ételben az a jó, hogy én főzöm meg, vagy épp a párommal közösen készítjük el, ezért biztosan tudom, hogy mi van a tányéromon. Na meg azt mondják, hogy egészségesebb is, mint a gyorskaja.