Herczeg Aranka négy éve készít kézműves technológiával előállított termékeket
Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő
Viráglekvárokat is kóstolhattak azok, akik vasárnap kilátogattak az újonnan megnyíló biopiacra. Herczeg Aranka kistermelő négy éve készít vegyszer- és műtrágyamentesen, kézműves technológiával előállított termékeket.
Az akácvirágból, citromfűből, ibolyából, levendulából, pitypangból, rózsából és sásliliomból készült ínyencségek mellett a standnál gyümölcslekvárokat, szörpöket és olyan különlegességeket is kínáltak, mint a rózsacukor, a zölddió-befőtt vagy a medvehagymakrém. A termelő elmondta, a vásárlók egyre nyitottabbak a kuriózumnak számító ételek iránt, sokan ajándékba vásárolnak ezekből.
A félliteres szörpök 650–850 forintba, az 50 grammos lekvárok 400 forintba kerültek. A 400 grammos rózsalekvárt 3500 forintért, a zölddió-befőttet 900 forintért árulták.