Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Viráglekvárokat is árulnak a gyulai biopiacon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. április 17. 07:00
Viráglekvárokat is árulnak a gyulai biopiacon
A vásárlók egyre nyitottabbak a kuriózumnak számító ételek iránt
____Eredeti-piac_biolekvar.jpg

Herczeg Aranka négy éve készít kézműves technológiával előállított termékeket

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Viráglekvárokat is kóstolhattak azok, akik vasárnap kilátogattak az újonnan megnyíló biopiacra. Herczeg Aranka kistermelő négy éve készít vegyszer- és műtrágyamentesen, kézműves technológiával előállított termékeket.

Az akácvirágból, citromfűből, ibolyából, levendulából, pitypangból, rózsából és sásliliomból készült ínyencségek mellett a standnál gyümölcslekvárokat, szörpöket és olyan különlegességeket is kínáltak, mint a rózsacukor, a zölddió-befőtt vagy a medvehagymakrém. A termelő elmondta, a vásárlók egyre nyitottabbak a kuriózumnak számító ételek iránt, sokan ajándékba vásárolnak ezekből.

A félliteres szörpök 650–850 forintba, az 50 grammos lekvárok 400 forintba kerültek. A 400 grammos rózsalekvárt 3500 forintért, a zölddió-befőttet 900 forintért árulták.    

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)