Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Húskombinátban kialakult helyzet kapcsán közleményt adott ki Gyula Város Önkormányzatának vezetősége

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gyulai Hírlap Online • HÍREK • 2012. október 05. 16:32
A Gyulai Húskombinátban kialakult helyzet kapcsán közleményt adott ki Gyula Város Önkormányzatának vezetősége
Az önkormányzat a vállalat vezetésétől közvetlen és hiteles tájékoztatást kért
Fotó: Gyulai Hírlap archívuma

Annak ellenére figyeljük egyre növekvő aggodalommal a médiában megjelenő, a Gyulai Húskombinát Zrt-vel kapcsolatos információkat, hogy Gyula Város Önkormányzata egyáltalán nem rendelkezik tulajdonrésszel a nagy múltú vállalatban. Hiszen a közel 400 munkavállaló sorsa, az elmúlt 144 év tradíciója és a cég által gyártott hungarikumok jövője mindannyiunk közös ügye. Szinte minden nap új, a céggel kapcsolatos hírek kerülnek napvilágra, ráadásul ezek néha egymásnak ellentmondó információkat tartalmaznak, a vállalat vezetésétől viszont nem kaptunk közvetlen tájékoztatást az elmúlt napok eseményeiről.

Az elmúlt években az önkormányzat, annak ellenére, hogy nem rendelkezett és nem rendelkezik tulajdonrésszel a vállalatban, mindent megtett a rendelkezésére álló eszközökkel a cég helyzetének javítása érdekében.

A helyi adófizetési kötelezettségük esetében több éven keresztül minden fizetési könnyítési kérelmüknek helyt adtunk. Közüzemi alapdíjukat 2009. július 1-jétől havi 900 ezer forintról havi 287 168 forintra csökkentettük. Közbenjártunk az állami munkahelymegtartási támogatások megítélése érdekében, melynek eredményeként legutóbb is több mint 50 millió forintos állami támogatásban részesültek. Amikor pedig 2008-ban veszélybe került a vállalat működése, önkormányzati képviselőink politikai akciókkal segítettek annak érdekében, hogy a Húskombinát hozzájusson a fennmaradásához szükséges, közel egymilliárd forintos hitelhez.

Mindezek ellenére a sajtóban megjelent információk alapján, Ruck János vezérigazgató szerint napjainkban reális alternatíva a felszámolási eljárás vagy az öncsőd bejelentése. Magyarán mondva a vállalat ismét csődközeli helyzetbe került, a négy évvel ezelőtti pénzügyi segítség ellenére. Mivel a cég magántulajdonban van, nem tudhatjuk, hogy milyen tulajdonosi döntések vezettek ideáig.

A kialakult súlyos helyzetre való tekintettel önkormányzatunk a vállalat vezetésétől közvetlen és hiteles tájékoztatást kért a Gyulai Húskombinát Zrt.-vel kapcsolatos híradások valóságtartalmáról és a tulajdonosi kör szándékáról, mivel a Húskombinát sorsa közügy.

 

Gyula Város Önkormányzatának vezetői

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)