Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kulcskereső néven nyílt szabadulószoba a gyulai várban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2019. január 25. 09:00
Kulcskereső néven nyílt szabadulószoba a gyulai várban
A helyiséget elsősorban gyerekek és családok számára tervezték

Kulcskereső néven nyílt szabadulószoba a gyulai várban. A kijutáshoz a vár történetével kapcsolatos feladatokat kell megoldania a játékosoknak, érdekesség azonban, hogy a szobát elsősorban gyerekek és családok számára tervezték. A részletekről Fábián Tamás kommunikációs vezetőt kérdeztük.

Fábián Tamás elmondta, hogy a szabadulószobát először a 2018-as Múzeumok Őszi Fesztiválján próbálhatták ki a vállalkozó szellemű játékosok. A szobát – amely a Kulcskereső nevet kapta – a vár dolgozói és történészek alakították ki, elsősorban gyermekek és diákok számára. A játékosok a vár történetét ismerhetik meg a nagyjából húszperces szabadulás közben, ugyanis e téma köré fűzték fel a feladatokat.

A kommunikációs vezető kiemelte, hogy a földszinti borozóban berendezett szoba szándékosan nem ijesztő, hogy minden korosztály kipróbálhassa, ezt pedig a látogatottság is alátámasztja. A szombatonként elérhető programot – amely 600 forintba kerül – elsősorban iskolai csoportok szokták igénybe venni, de a két ünnep között családok is bezáratták magukat, hogy együtt keressék meg a kiutat.

Fábián Tamás hangsúlyozta, hogy a szoba minden biztonsági előírásnak megfelel, a lámpákon és kamerákon kívül nincs elektronikai eszköz a borozóban, amelyek tűzesetet okozhatnának, a kamerákkal ráadásul folyamatosan figyelik a játékosokat, hogy azonnal beavatkozhassanak a játékvezetők, ha baj történne.

Hozzátette, hogy mindenkitől pozitív visszajelzéseket kapnak, a pedagógusok pedig különösen hálásak voltak, amiért a szobát kifejezetten gyerekek számára tervezték meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)