Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - December első fele a Gyulai Várszínház Kamaratermében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. S. • KULTÚRA • 2016. december 05. 22:00
December első fele a Gyulai Várszínház Kamaratermében
A teátrum kiállítással, koncerttel és komédiával várja az érdeklődőket
____Eredeti-kamaraterem.JPG

A Gyulai Várszínház Kamaraterme 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

Számos színvonalas program várja a nézőket decemberben is a Gyulai Várszínház Kamaratermében. Mikulás-napon, azaz december 6-án 18.30-kor egy fiatal képzőművész, Both Teodóra festő kiállításának megnyitója kezdődik Jelenések címmel. A tárlatot Cs. Tóth János művészeti író nyitja meg. Both Dóra a harmóniát keresi tájban és lélekben egyaránt. Nem sejtelmes világot akar képein ábrázolni, hanem a tárgyi és természeti világ, a bennünket körülvevő megannyi külső körülmény érdekli. A debreceni határban, Nagycserén olyan környezetben él és alkot, ahol a még  romlatlan növényi környezet inspirálóan hat rá. Művei nem kényszeres alkotások, hanem szabadon, őszintén megvallott kompozíciók. Nem a szűk világba zártság jellemzi képeit, sokkal inkább keresi a széles, levegős tereket. Harmóniára, egyensúlyra vágyik, nincs helye képein a disszonanciának. Mindezt szándékosan, művészi alázattal teszi, keresve, felmutatva a képek mögött a lélek mélyén rejtőzködő őszinteséget.

A kiállításmegnyitó után, 19 órától Mikulás-napi koncertet hallgathatnak meg az érdeklődők a Mrs. Columbo duójától. A Megasztár első szériájából megismert Galambos Dorina és Héjja Kati koncertjén Áron András ‚Apey’ lesz a vendégelőadó. A Mrs. Columbo zenekar vagány és életigenlő csajduója kellemes esti szórakozást ígér, és nem csupán az akusztikus önmegvalósítás miatt. Formációjuk egyszerre frissítő és bódító, pimaszul őszinte és magával ragadó. Egy szál zongorás műsorukban természetesen felcsendülnek Mrs. Columbo-szerzemények, örökzöldek és napi popslágerek improvizációval átszőtt bensőséges hangulatban. A koncert létrejöttét a Cseh Tamás-program támogatja.

December 13-án Willy Russel Shirley Valentine című lírai komédiájában lép színpadra Vándor Éva Jászai Mari-díjas színésznő. A József Attila Színház előadásában Mrs. Bradshaw, született Shirley Valentine évtizedek óta már csak a konyhai falnak beszél. Mert ha a férjéhez szólna, olyan, mintha a falnak beszélne. Ezért inkább az igazi falat választja. De talán mégsem zárult be végleg minden kapu… Ki tudná megmondani, a világ bármely táján hány hasonló, középkorú asszony ismer magára Shirley sorsában? Hányan és hányszor gondoltak arra, hogy ki kellene lépni a háztartás és a házasság monotóniájából, a megunt háziasszonyi és családanyai szerepből, és elmenni messzire. Mindent otthagyni és új életet kezdeni. Megkeresni régi énünket és mai igazibb önmagunkat. Shirley Valentine az 1988-as londoni ősbemutató óta bejárta a világot. Színdarabban és amerikai filmben egyaránt. Most végre elérkezett Vándor Éváig, és hamarosan láthatják a Gyulai Várszínházban is.

Gedeon József igazgató emlékét örökre megőrizve, a Gyulai Várszínház dolgozói januárban jazzkoncerttel köszönnek el a direktortól. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)