Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nagy küzdelemben múlta felül a szegedi Szent Mihály FC a címvédő Gyulai Amazonokat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. december 05. 17:30
Nagy küzdelemben múlta felül a szegedi Szent Mihály FC a címvédő Gyulai Amazonokat
Szent Mihály FC–Gyulai Amazonok 4–3 (1–2)
Az NB II.-es női futsalbajnokság keleti csoportjának 10. fordulójában a Gyulai Amazonok együttese a Szent Mihály FC vendégeként lépett pályára december 4-én. A tabellát vezető együttes a mostani mérkőzésen is komoly győzelmi esélyekkel lépett pályára.
gyulai_amazonok.jpg

Eddig Csak egyszer találtak legyőzőre!

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gyulai Amazonok: Deák M.,Papp L.,Fülöp D., Perjési R., Erdélyi A. Cserék: Pilán T., Bálint R., Bálint K., Csontos Zs., Szilágyi Zs., Balogh N. Gólszerzők: Bálint R., Bálint K., Pilán T.

A bajnoki címvédő gyulaiaknak a tavasz óta rendkívül megerősödött és összeszedettebb hazai csapat ellen kellett helytállniuk, amelyet fűtött a visszavágás a novemberi vereségért. Ennek megfelelően a hazaiak rendkívül lelkesen játszottak az egész mérkőzés folyamán, azonban az első félidő elején a fürdővárosi együttes kétgólos előnyre tett szert Bálint Rebeka és Bálint Kata révén. Molnár Zoltánné tanítványai már az első félidőben döntésre vihették volna a mérkőzést, de vagy a kapu előtt voltak pontatlanok, vagy a hazai csapat kapusa remekelt. A félidő vége előtt Szalai Ágnes kontrája révén szépített az eredményen Hódi Zsuzsanna csapata.

A második játékrészben egy teljesen más deszki csapat jött ki a pályára, szervezetten védekezték le a gyulai lerohanásokat, emiatt az amazonok nem találtak fogást a hazai védelmen. Sőt, Fülöp Diána szerencsétlen öngólja után, már 2–2 állt az eredményjelzőn. Pilán Tímea gyors találata még megnyugtatta némiképp a vendégeket, azonban a második félidőben is bajnokságra való helyzetet hagytak ki. Mintha összeroppantak volna vezéregyéniségük peches gólja után, a szegediek pedig vérszemet kapva támadták le a kissé zavart védelmet. Két egyéni hibát is kihasználva Zimányi-Kovács Anikó duplázott, beállítva a 4–3-as végeredményt.

Vereségével a Gyulai Amazonok csapata visszacsúszott az ezüstérmes pozícióba, és készülhet a Nyírség NSC csapata elleni hazai összecsapásra.

–Csalódott vagyok, mert újabb olyan mérkőzést veszítettünk el, amelyet gólokkal kellett volna megnyerni. Szinte az egész csapat mélyen a tudása alatt teljesített. Véleményem szerint már az első félidőben mattolhattuk volna az amúgy nagyon lelkesen és fegyelmezetten játszó hazai csapatot. Előre tekintünk, szeretnénk csoport elsőként a felsőházba kerülni, úgyhogy még összeszedettebben fogunk dolgozni. Rengeteg fiatal, rutintalan játékos van nálunk, akik az ilyen mérkőzéseken tudnak még jobban bele rázódni a felnőtt mezőnybe. Gratulálok ellenfelünknek – fogalmazta meg véleményét Molnár Zoltánné vezetőedző.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)