Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sándor László a fény hullámhosszán zenél

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterKULTÚRA • 2016. december 05. 11:00
Sándor László a fény hullámhosszán zenél
A Zene című kiállításon koncertek és együttesek képei láthatók
Megnyitotta kiállítását Sándor László a Vigadóban december 3-án, amelynek a Zene címet adta. A címválasztás nem véletlen, hiszen a tárlaton koncertek, próbák és lemezfelvételek fotói láthatók, így például Lovasi Andrásé és a gyulai Illúzió Zéró tagjaié is. A kiállítás a Kultur Cafe Club összművészeti programsorozat hatodik alkalmának nyitánya volt.
____Eredeti-GYHRCSD_0010.JPG

Sándor László és Kukár István

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Sándor László nem foglalkozott mindig a fotózással, elsősorban a zene, a rajzolás és a grafika érdekelte. Mindig kedvelte az erős látványvilágú filmeket, majd elkezdett kiadványszerkesztéssel foglalkozni, amelynek fontos része a képfeldolgozás, így került végül kapcsolatba a fényképezéssel is.

A Zene című tárlatot Kukár István képzőművész köszöntője nyitotta meg, de előtte Kiss János, a rendezvény szervezője tolmácsolta gondolatait a közönségnek, amelyben kifejtette, hogy a programsorozat lényege, hogy legalább két művészeti ágat hoz össze egyetlen estére. A kiállítás témája a zene, utána pedig két koncertet is végighallgathattak az érdeklődők, így egyértelmű volt a kapcsolat.

Kukár István azt mondta, hogy az ősidőkben, amikor az első képeket karcolták és festették fel a falakra, a félelmeiket szerették volna legyőzni az emberek. A valóság és a képek kapcsolata végigkísérte az emberiség fejlődését. A szakralitást valamikor az impresszionizmus megjelenésével „vetkőzték le magukról” a képek, ekkor ugyanis akár háttértartalom nélküli, a könnyedséget sugárzó alkotások születtek, és ekkor jelent meg a fényképezés is.

– A fénykép valamennyire vissza tudja varázsolni az elveszett érzést, amelyet a festészet elhagyott. Itt kapcsolódtunk hozzá a kiállítás témájához, hiszen a zene a legabsztraktabb művészet, ez pedig megjelenik a kiállított fotókon is. Sándor László úgy tud zenész lenni, hogy nem hangszerrel, nem hanghullámokkal, hanem a fény hullámhosszán zenél – fogalmazott Kukár István.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)