Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A jótékonykodás és a letelepedési kötvény is szóba került a Jobbik sajtótájékoztatóján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. november 30. 17:20
A jótékonykodás és a letelepedési kötvény is szóba került a Jobbik sajtótájékoztatóján
A párt az Éhesszáj Gyermeksegélyezési Alapítványon keresztül támogatja a rászorulókat
Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom november 30-án, amelyen Csengeri Lajos, a helyi alapszervezet elnöke és dr. Dévényi-Dabrowsky Géza, Békés megye 3-as számú választókerületének elnöke vettek részt. A tájékoztatón kiderült, hogy a Jobbik idén is jótékonykodással készül az ünnepekre, valamint a letelepedési kötvényt övező vitáról is szó esett.
____Eredeti-DSCN5016.JPG

Képünkön (balról jobbra): Csengeri Lajos és dr. Dévényi-Dabrowsky Géza

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter 

– A tavalyi évhez hasonlóan idén is szeretnének támogatni a helyi és a választókerületi intézményeket – kezdte Csengeri Lajos. – Mintegy kétszáz kilogrammnyi szaloncukrot vásároltunk, amelyet szeretnénk eljutatni az intézményekhez, azokon keresztül pedig a gyermekekhez. A tavalyi évben nehézségekbe ütközött Gyulán a célba juttatás, ezért létrehoztuk az Éhesszáj Gyermeksegélyezési Alapítványt, így ezen keresztül jut el a rászorulóknak a felajánlás.

A helyi alapszervezet elnöke kifejtette, hogy a választókerületi pénzből vásárolják a felajánlásra szánt édességet, és elsősorban óvodákba juttatják el, hogy örömtelibbé tegyék a karácsonyukat. A választókerületben mindenhová visznek az adományból, ahol alapszervezet működik, így a kerületben összesen tíz település intézményei részesülnek a szaloncukorból.

Dr. Dévényi-Dabrowsky Géza a letelepedési kötvény kérdéskörét járta körbe, de visszautalt a népszavazásra is, amely előtt a Jobbik szervezete már felvetette, hogy egy alkotmánymódosítás célravezetőbb lenne. Kifejtette, hogy a Jobbik támogatná a kormány módosítási tervét, amennyiben belevennék, hogy letelepedési kötvényt kivezetik a piacról. Ahogy a választókerületi elnök fogalmazott: a szegény és a gazdag migráns is veszélyt jelenthet a magyar nemzetre és az Európai Unióra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)