Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 30 éves a gyulai kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztálya

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. október 24. 10:00
30 éves a gyulai kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztálya
Az évforduló alkalmából szervezett ünnepségen emléktáblát avattak dr. Görhöny Gergely tiszteletére
Idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a Békés Megyei Központi Kórház Gyulai Tagkórházának központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztálya. Ez alkalomból tartottak ünnepséget október 22-én a kórház Árvay-termében.
____Eredeti-_MG_5103.jpg

Ünnepség a gyulai kórházban  

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

Soós Lajosné, a szervezők egyike lapunknak elmondta: erre a születésnapra mindenkit meghívtak, aki a 30 év alatt az intenzív osztály dolgozója volt. – Várunk mindenkit, aki huzamosabb ideig velünk dolgozott, sőt az egész kórház számára nyitott az esemény. A program végét záró vacsorán azonban már csak 130 közvetlen dolgozó vesz majd részt.

Dr. Havas Attila

Az esemény 14 órakor köszöntőkkel indult. Dr. Havas Attila osztályvezető főorvos bevezetőjéből megtudhattuk, hogy már háromnegyed éve érlelődött az ünnep megszervezésének gondolata.

–  Az anteszteziológia és az intenzív terápia egy fiatal területe az orvostudománynak. Feladata a legsúlyosabb betegek ellátása, és állapotuk stabilizálása. Az orvostudomány fejlődése hívta életre, a sebészetből fejlődött ki és több szakma határterületén mozog. Kórházunkban 1972-ben jött létre az aneszteziológiai szolgálat – részletezte az osztály történetét a főorvos.  

Dr. Becsei László

Dr. Becsei László, a kórház igazgatója közöntő gondolataiban kitért arra, hogy a 30 éves évforduló azért is olyan emlékezetes, mert ő maga is ilyen hosszú ideje van a pályán, és ez idő alatt dolgozott a csapattal kollégaként és vezetőként egyaránt.

– Harminc éve, 1986-ban indult el az intenzív osztály és a következő év októberétől dolgoztam a sebészeti osztályon. Nagyon sok idő eltelt azóta, hol jobb, hol rosszabb körülmények között dolgoztunk, de úgy gondolom, hogy az elmúlt évek beruházásai az infrastrukturális feltételeket nagymértékben bebiztosították – emelte ki a kórház igazgatója.

dr. Görhöny Gergely tiszteletére állított emléktábla

Mindezek után Szabó Gyöngyi vezetőasszisztens tekintette át az elmúlt évtizedeket,  majd két nyugdíjas főnővért köszöntöttek: Dandé Andrásnét és Pásztor Jánosnét.

A folytatásban állófogadás várta a megjelenteket, majd az esemény részeként 16 órakor emléktáblát avattak dr. Görhöny Gergely, az osztály 2004-ben elhunyt egykori főorvosa tiszteletére. A program 17 órakor ünnepi vacsorával zárult, amin az aneszteziológiai és Intenzív terápiás osztály egykori és mai dolgozói vettek részt. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)