Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jól teljesítettek a gyulai indulók az idei Budapest Spar Maratonon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. október 17. 11:50
Jól teljesítettek a gyulai indulók az idei Budapest Spar Maratonon
A város futónagykövete, Csíkos Dániel egyéni csúcsot futott
____Eredeti-IMG_20161009_131246.jpg

Csíkos Dániel is megkongathatta az egyéni csúcsot jelző harangot 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Immár 31. alkalommal rajtolt el a Budapest Spar Maraton mezőnye a Hősök teréről október 9-én. A futófesztiválon újra megdőlt a részvételi rekord, hiszen 28 003 fő nevezett a kétnapos rendezvényre. A hatalmas tömegben ott futottak a gyulai színeket képviselő indulók is.

A Hősök teréről 9.30-kor indult útnak a 31. Spar Budapest Maraton mezőnye: 76 ország több mint 6300 egyéni indulója és a maraton staféta első emberei. Mint azt Csíkos Dániel futónagykövettől megtudtuk, csodás futóreggelre ébredhettek, hiszen tipikus maratoni időjárás, szél- és esőmentes nap, 13-14 fok várta a rajhoz állókat. 

A gyulai indulók 

– A 42 km lefutása nem volt épp zökkenőmentes, voltak nehezebb szakaszok, kisebb-nagyobb emelkedőkkel fűszerezve. 30 kilométerig az egyik kedves futótársammal futottam, majd felvettük a saját tempónkat. A 36. kilométerig nem volt gond, de utána jöttek a görcsök, a lábam nem felejtette el az előző 2 óra 50 percet. De a tudat, hogy már csak 6 km van hátra, erőt adott, és a rengeteg szurkoló is felemelő érzést nyújtott. A vésztartalékok bevetésének meg is lett az eredménye, a tavalyi időmhöz képest 5 és fél percet javítottam, így 3 óra 22 perc 8 másodperc alatt sikerült beérnem. De nem csak én lettem aznap „hős", hiszen szinte mindenki egyéni csúcsot futott. Gyuláról összesen kilencen futottunk maratont, két fő 30 km-t, négyen 10 km-t és egy váltócsapat is képviselte városunkat. Volt két első indulónk is, ők is szuperül mentek. Ignácz Marietta 3:31:42, Fekete Zoltán 4:09:24 alatt küzdötte le az első maratonját. Külön dicséret illeti a vegyes váltónknak, amely 69. lett az 1046 férfi csapatból – mondta el a Gyulai Hírlapnak Csíkos Dániel gyulai futónagykövet.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)