Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pilán Tímea és Bálint Kata a korosztályos válogatottakban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. szeptember 28. 09:30
Pilán Tímea és Bálint Kata a korosztályos válogatottakban
Európa-bajnoki selejtezőn szerepel a Gyulai Amazonok két labdarúgója
____Eredeti-balint_pilan_amazonok.jpg

Bálint Kata és Pilán Tímea

Fotó: Gyulai Hírlap 

A Gyulai Amazonok két fiatal tehetsége is szerepet kap a korosztályos válogatottak Európai-bajnoki selejtezőiben. Pilán Tímea az U19-es válogatott csapatában kapott helyet, míg Bálint Kata az U17-es nemzeti gárdában szerepelhet.

Molnár Zoltánné tanítványai közül, a 17 éves Pilán Tímea lassan három éve kap lehetőséget az NB II.-es csapatban, a tavalyi bajnoki címben is oroszlánrészt vállalt. Timi 14 éves kora óta a korosztályos válogatottak tagja, két éven keresztül az U17-es csapattal ért el a szép sikereket meghatározó játékosként. Jelenleg az U19-es nemzeti együttesben szerepel, ahol rendre kezdőként kap lehetőséget Turtóczki Sándor szövetségi edzőnél. Ennek a korosztálynak az ellenfelei Dánia, Szlovákia, Montenegró válogatottjai lesznek, a bajnokságot október 17–26. között Montenegróban rendezik meg.

– Immár 3. éve vagyok a válogatott tagja. Nagyon szeretek ott lenni, mert minden alkalommal újabb élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodom. Nagy erőbedobással készülünk az Eb-re, számos felkészülési mérkőzésen és összetartáson vagyunk túl. Mivel elég erős csoportba kerültünk, nem lesz egyszerű dolgunk. Célunk az elitkörre való kijutás, és a tisztes helytállás, ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy méltón képviseljük hazánkat – nyilatkozta Pilán Tímea.

Bálint Kata nyáron töltötte be a 15. életévét, így idén ő is debütált a másodosztályban, egy gyönyörű góllal Berettyóújfalu ellen. Kata 15 évesen, 2015 szeptembere óta az U17-es válogatott tagja. Schumi Dorottya szövetségi edzőtől bizalmat kapva, középső védőként meghatározó játékos a válogatottban is. Az U17-es csapat ellenfelei az Európa-bajnokságon Észtország, Lengyelország és Azerbajdzsán korosztályos csapatai lesznek. Számukra az Eb október 6-án kezdődik és 14-én ér véget.

– Jól érzem magam a válogatottban, elmondhatatlan érzés az országot képviselni és magamra húzni a címeres mezt. Igyekszem keményen dolgozni, hogy minél tovább bent maradjak a keretben. Úgy gondolom, hogy összességében jó játékosokból áll a csapat, így az Eb-n szerintem van esélyünk bejutni az elitkörbe – mondta el lapunknak Bálint Kata.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)