Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A változás szele

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fodor GyörgyPUBLICISZTIKA • 2016. október 02. 18:00
A változás szele
„Boldog új tanévet!”
____Eredeti-fodor_gyorgy.jpg

Fodor György

Fotó: Gyulai Hírlap 

Éreztem, hogy valami nem az igazi, valami megváltozott, újra a kíméletlen felismerés megrázó ténye cikázott a tarkómon. A szobám ablakában meg-megjelentek a rovarok, lassabban, kényelmesebben szedték ízelt lábaikat, nem féltek semmitől.

Persze, hiszen a légtérből eltűntek a kis rozsdafarkú fecskék, nem hallottam csivitelésüket, ahogyan jóllakva próbálnak a lakótelepi panel párkányrendszerében menedéket keresni az égető nap elől. Az erdei túrámon egyre többet találkoztam megtévedt őzekkel, amelyek bátrabban sétáltak le a folyóhoz inni. Persze, hiszen nem fújta feléjük emberszagomat a szél, megváltozott az iránya, nem lengette északnyugat felől a megperzselt fűszálakat. A gémek felhúzták fázós lábaikat, a gólyák láthatóan dél felé vitorláztak.

Póstelekről hazafelé már éreztem, ahogyan átjár az a bizonyos adys borzongás. Az utolsó szombaton az izzasztó tánchoz szándékosan feketébe öltöztem. Hosszú ujjúba. Ma nehezebben ébredtem, tudtam, hogy a lánckerék szárazabb, nyikorgóbb lesz, hogy a kerekek alatt már halott faágak és levelek roppannak, hogy a Fekete Villám erőltetett gyorsulással halad az Élővíz mellett. De mégis morállal, kíméletlenül elindultam, hogy megmérkőzzem újra, a változás örök szélviharában előretörve, a szellem és fizikum folytonos párharcát víva, hogy győzelemre segítsem főnix tudatom. Megérkeztem, az előre elrendezett asztalomra pakoltam lelkem mázsás terheit, majd irgalmatlan nyugalommal benyitottam a 9.B ajtaján „Boldog új tanévet!” köszönve.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)