Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mindenki futhatott egy kört az egészségéért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. szeptember 26. 09:00
Mindenki futhatott egy kört az egészségéért
Számos programmal várták az érdeklődőket a szív világnapján Gyulán
____Eredeti-GYHRCSD_120.JPG

A futók szív alakban álltak össze a gyulai vár előtt 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A szív világnapja alkalmából rendeztek sportnapot a gyulai vár mellett szeptember 25-én. A rendezvény a Fuss magadért egy kört! elnevezésű tizenhat napos országjáró futás egyik helyszíne is volt.

A résztvevők közös bemelegítéssel készültek a futásra

A sportnapot Beszterczey Attila szavai vezették be, aki miután köszöntötte a részvevőket, technikai információkkal látta el a futókat, majd felkérte Kónya Istvánt, Gyula város alpolgármesterét, hogy tartsa meg megnyitóbeszédét. Az alpolgármester kiemelte, hogy mindig nagyon fontos a város összefogóereje. Mint kifejtette, nagyon fontos, hogy már kisgyermek korban tegyünk a szívünk védelmében.

Mint mondta, nem sorolja fel mindazokat a már megépített és megépítés előtt álló sportfejlesztéseket, amelyek segítik a sportolást a városban, csak azt az egy a futáshoz kapcsolódó tervet, amely szerint egy rekortánborítású, nyolcsávos futópályát szeretnének építeni a városi sporttelepen. Ebben is segítségére lehet a városnak az ehhez hasonló rendezvények létrehozása.

Futás a Csónakázó-tó körül

Az alpolgármesteri beszéd után a gyermekek és szüleik Somi Margóval közös zenés bemelegítésen vehettek részt, az azt követő futásra való felkészülés jegyében. Ezután Kertes István, a Gyulasport Nonprofit Kft. ügyvezetője és Baktai Ferencné sportreferens segítségével a kicsik és a nagyok elfoglalták a helyüket a rajtvonalnál, és kezdetét vehette a futórendezvény. Öt kategóriában állhattak rajthoz a „versenyzők”. Volt ovis fiú és lány, iskolás fiú és lány és felnőtteknek szóló futószám is. Mindannyian, ahogy a szlogen is szólt, egy kört tehettek meg az egészségükért a Csónakázó-tó körül. A futókat minden körben Süli Richárd ifjúsági válogatott atléta vezette. A célba érők szív alakú labdát, matricát és egyéb ajándékokat vehettek át.

A sportnapon résztvevő gyerekeket a rendezvény ideje alatt ugrálóvár, játszóház és közlekedési ügyességi pálya várta, de a kicsik az aszfaltrajzversenyben is kipróbálhatták magukat. A szervezők a felnőttekre is gondoltak, hiszen őket különböző szűrővizsgálatok várták az egészségügyi sátorban.  

 

____Eredeti-GYHRCSD_152.JPG

A rajzverseny nyerteseit Kovács István és KÓnya István köszöntötte 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)