Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra Gyulán muzsikál az erdő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2016. szeptember 28. 16:00
Újra Gyulán muzsikál az erdő
Az Országos Erdők Hetének nyitórendezvényén Lajkó Félix is fellép
Másodszor ad otthont Gyula, azon belül a Városerdő a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében című rendezvénynek szeptember 30. és október 2. között. Vasárnap a határon túlra, a Nagyvárad közelében található Püspökfürdőre is ellátogat a rendezvény. A Délalföldi Erdészeti Zrt. és Gyula város támogatásával létrejövő programsorozat az Országos Erdők Hetének nyitánya is egyben.
____Eredeti-Lajko_Felix-foto__Muzsikal_az_erdo.JPG

A rendezvényen Lajkó Félix is fellép 

Fotó: Gyulai Hírlap 

A Príma díjas Muzsikál az erdő meghatározó eleme az erdei séta, ahol a résztvevők megismerhetik a helyszín jellegzetes állat- és növényvilágát, valamint az erdei életközösség sokszínűségét.

Idén Lajkó Félix lesz a fő fellépő, aki rendszeresen zenél a Muzsikál az erdő rendezvényen. Most a Fehér-Körös partján ad koncertet. Olyan zenészek lépnek még fel az eseményen, mint a Misztrál Együttes és a Príma díjas Aurin leánykar. Benedekfi István zongoraművész és Benedekfi Zoltán hegedűművész Tokai Ágnes énekművésszel lépnek fel közösen, de zenélni fog a Dobszerda együttes és az Ókörös trió is.

Szintén hagyományos programelem az ismeretterjesztő előadás, amelyet ezúttal dr. Csóka György, az Erdészeti Tudományos Intézet osztályvezetője tart Csodálatos tölgyek, csodálatos rovarok címmel. A Városerdei erdei iskolában a Bábika Játszóház várja a gyermekeket természetes anyagokkal való kézműves-foglalkozásra, de a sportolni vágyók sem fognak unatkozni, hiszen részt vehetnek kerékpártúrán és az erdei sétán is.

Az Országos Erdők Hete ünnepélyes megnyitója az erdei kápolnánál tavaly felavatott Összetartás című emlékplakettnél zajlik, ahol Vasvári Csaba szemelvényeket olvas fel a rendezvény 2016-os irodalmi pályázatának legjobb alkotásaiból, valamint kiállítás nyílik a fotópályázat és a gyermekrajzpályázat legjobb alkotásaiból.

 

____Eredeti-plakat-Muzsikal_az_erdo_a_Koron_2016.jpg

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)