Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nemzetiségi ételeket kóstolhatnak a Megyenap résztvevői

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2016. augusztus 30. 17:00
Nemzetiségi ételeket kóstolhatnak a Megyenap résztvevői
A megyenapi lecsóba hungarikumok kerülnek
____Eredeti-megyenap.jpg

Képünk illusztráció

Fotó: Békés Megyei Önkormányzat 

A Békés Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Megyenapon sok-sok programmal várják a szervezők a megyében élőket: színpadi produkciók, nemzetiségek bemutatkozása, kézművesvásár és kistermelői piac, gyerekprogramok, a megyei értéktárban szereplő tételek bemutatkozása.

A sorból nem maradhat ki a gasztronómia sem, a megyében élő nemzetiségek rájuk jellemző ételt kóstoltatnak majd a rendezvényre érkezőkkel, egyik híres mesterszakácsunk pedig lecsóval várja a résztvevőket.

A szlovák nemzetiség herókát készít: a farsang egyik elengedhetetlen süteménye a heróka vagy más néven csörögefánk, forgácsfánk. A roma nemzetiség cigánykáposztával és a hagyományos cigány kenyérrel, a bodaggal vagy vakaróval várja a vendégeket. A szerbek egy jellegzetes szerb süteményt kóstoltatnak, a német nemzetiség rózsafánkot süt, a románok kapros tésztával kínálja a rendezvényre érkezőket.

A megyenapi lecsó különlegességét pedig az adja, hogy hungarikumokat tartalmaz majd: makói hagymából és természetesen paprikából, paradicsomból készül mangalica szalonna, csabai és gyulai hungarikum kolbász hozzáadásával.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)