Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét a gyulaiaknak énekelt Hajdu Klára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterKULTÚRA • 2016. augusztus 29. 14:00
Ismét a gyulaiaknak énekelt Hajdu Klára
Az énekesnő legújabb lemezét mutatta be a helyi közönségnek
Negyedszerre járt városunkban Hajdu Klára énekesnőként, aki ez alkalommal legújabb lemezének anyagát mutatta be a gyulai vár tövében. Az augusztus 17-én 21 órakor indult eseményen kvartettje a kiváló trombitással, Fekete Kovács Kornéllal is kiegészült.
____Eredeti-GYHRCSD_014.JPG

Hajdu Klára Quartet és Fekete Kovács Kornél trombitás 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A kiváló jazzdallamok hallatán sokan megálltak a Rondellánál pénteken este, ahol Hajdu Klárát és zenekarát hallhatták a kikapcsolódni vágyó helyiek. Az énekesnő gyakran visszatér a városba, először a helyi jazzfesztiválon énekelt, majd kvartettjével zenélt nálunk. Később a Vigadóban léptek fel, majd az idei jazzfesztiválon a Balázs Elemér Group vendége volt.

– Most a Rondellába az új lemezünk anyagát visszük, a Plays Standards Dedicated to Chet Bakert, amin a vendégünk a fantasztikus trombitás, Fekete Kovács Kornél, aki most is velünk zenél majd a koncerten. Olyan jazzörökzöldeket dolgoztunk fel, amik Chet Bakerhez köthetők szerzőként vagy előadóként. Ezzel tisztelgünk a legendás trombitás-énekes előtt – árulta el lapunknak műsoruk részleteit a kezdés előtt Hajdu Klára.  

 

____Eredeti-GYHRCSD_003.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Azt is igyekeztünk megtudni, hogy annak idején, hogyan került kapcsolatba a zenével, amire az est főszereplője kifejtette, hogy a zenélés gyermekkora óta jelen van az életében. – A zeneóvodától kezdve énekelek, és zongorázni is tanultam, majd kórusban énekeltem. 20 éve kezdtem a jazzénekléssel foglalkozni. A jazzkonzervatórium elvégzése után a zeneakadémia jazz-ének művésztanári szakán diplomáztam, így vált a hobbim a hivatásommá – tette hozzá az énekesnő.

Hajdu Klára hozzátette: a közeljövőben főleg ezzel az anyaggal koncerteznek majd, és mindezeken túl egy videoklip is várható tőlük, amit az egyik dalhoz készítenek el. Arra a kérdésre, hogy a jövőben mire számíthat még tőle a közönség, az előadó új feladatát is elárulta nekünk: – Mivel pedagógusként is dolgozom, most egy nagy feladatot kaptam. A TV2-n most induló, Magyarország első beköltözős tehetségkutató műsorában fogok tanítani. A zene mellett most ez teszi ki a mindennapjaimat decemberig.

 

____Eredeti-GYHRCSD_023.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A nyáresti repertoárban helyet kaptak olyan ismert melódiák, mint a My funny Valentine, But Not For Me, Estate, All of You, de két olyan olasz nyelvű zenei különlegesség is, mint az Estate és a Chetty's Lullaby, ami Chat Baker saját szerzeménye, és élete Olaszországban töltött éveinek állít emléket.  A kellemes jazzdalokat a nyár utolsó hétvégéjén szépszámú közönség előtt játszotta el a csapat, így reméljük, a televíziós feladatok után ötödik alkalommal is láthatjuk majd az énekesnőt a történelmi helyszínen.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)