Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Különleges bringák találkozója volt Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. augusztus 29. 09:00
Különleges bringák találkozója volt Gyulán
A Chopper-Cruiser Bringás Találkozót első alkalommal szervezték meg városunkban
Különleges chopperbringások lepték el a várost a nyár utolsó hétvégéjén. Az augusztus 26-án kezdődő Chopper-Cruiser Bringás Találkozó pénteken indult, majd a szombati programok és a vasárnapi levezetés után zárták a minifesztivált a környék legegyedibb bringáinak tulajdonosai.
____Eredeti-GYHRCSD_034.JPG

Chopper-Cruiser Bringás Találkozó a gyulai várnál 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Pénteken érkeztek az eseményre az első kerékpárosok, akiket aznap este egy batyus szalonnasütéssel vártak a szervezők a vár mögötti Gyulai Ifjúsági Központ udvarán. Másnap délelőtt a csapat újra találkozott a várnál, és egy kisebb megyei biciklitúrával töltötték a napot, aminek egyik megállójához az esemény ötletgazdái egy városerdei fürdőzést és gyorsulási versenyt is szerveztek.

Mivel a csapatban gyermekek is voltak, még aznap egy rövid pósteleki állatsimogatás után a szelíd kerékpárosok visszaindultak Gyulára, ahol 19 órakor a belvárosi Red Hole Music Pub előtt kerékpáros ügyességi feladatokkal és koncertekkel várták az érdeklődőket a szervezők. A nézelődők számára ez idő alatt bringakiállítást tartottak a szórakozóhely előtti területen.

Az est folyamán fellépett a gyomaendrődi Killer Mendez banda is, akik markáns zenei stílusa leginkább street rock  és a metál keverékeként lenne leírható. Közel egy órás bulijuk után a békéscsabai Smith & Wessons zenekar következett, akik előadásukban leginkább a rockabilly és neo rockabilly műfajából szemezgettek az '50-es évektől egészen napjainkig.

Menyhért Csabával, az esemény szervezőjével beszélgettünk, aki lapunknak elárulta: májusban Szegeden már volt egy hasonló találkozó, itt kaptak kedvet a helyi erők egy hasonló gyulai esemény megszervezéséhez. A szervező azt is elárulta, a nyárvégi eseményre 30-35 bringást vártak az ország minden pontjáról, köztük Szegedről, Nyíregyházáról, Hajdúszoboszlóról, Budapestről és Nagykanizsáról is.

– A bringázás – ahogy szoktuk mondani – egy életérzés, ami sem a kerékpározáshoz, sem a motorozáshoz nem hasonlítható. Más pozícióban ülsz a járgányon, más a feeling, kicsit motoros és kicsit talán vad, és persze látványos is. Nagyon jó, amikor összeröffenünk a haverokkal egy kis szabadsághajhászatra és még jobb, ha minél többen vagyunk. Gyulán és környékén az elmúlt két évben 3-4 bringásról 7-8-ra duzzadt a létszám, akit ismerünk, de talán még többen is vannak olyanok, akiket még mi sem ismerünk. Ez a létszám a mi helyi baráti körünk – árulta el az esemény helyi ötletgazdája.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e még hasonló találkozó Gyulán, Menyhért Csaba elárulta, a hasonló események jellegzetessége, hogy vándorolnak, így az ország több pontjára szerveznek találkozókat, így  a következő ilyen esemény időpontját még egyelőre ők sem tudják. A hétvégi eseményt és a szombat esti bulit vasárnapi levezető körökkel zárták az egyedi bringák tulajdonosai. 

 

____Eredeti-GYHRCSD_032.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)