Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ruhaosztással készültek az őszre a gyulai családsegítőben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. augusztus 25. 16:00
Ruhaosztással készültek az őszre a gyulai családsegítőben
A felajánlott darabok között iskolatáska, cipő és meleg holmi is volt
Immár hagyománnyá vált a Mikus Éva által szervezett rendszeres ruhaosztás a gyulai családsegítő Jókai utcai épületében. A külföldről érkezett adományok között augusztus 25-én délután válogathattak a rászoruló helyi családok. Érkezésünkkor egy kislány mutatta meg újonnan beszerzett rózsaszín iskolatáskáját, de mellette cipők, pulóverek és más meleg ruhadarabok is akadtak a most érkezett adománycsomagban.
____Eredeti-alap__21_.jpg

Képünkön (jobbra): Mikus Éva, a ruhaosztás szervezője

Fotó: Gyulai Hírlap – 

– Ahogy minden alkalommal, most is ausztriai ismerősök gyűjtötték össze nekem a már nem használt holmikat, hogy segítsenek azoknak a magyar családoknak, akik még használni tudják azokat. Ilyenkor kiteszem a közösségi oldalam falára az esemény fényképeit, és ők innen tudják, hogy jó helyre ment az adomány, és szívesen adnak legközelebb is. Ezúttal két autónyi szállítmányt hoztunk a családoknak – mesélte el lapunknak Mikus Éva, az esemény szervezője.

Erdei Ibolya, az intézmény vezetője lapunknak az is elárulta: helyi családoktól is érkeznek rendszeres adományok, amikkel új terveik is vannak ősztől. – Úgy gondoljuk, néhány idősek otthonában is lenne helye egy pár ruhacsomagnak, így a közeli terveink között szerepel az, hogy kiválogatjuk a nekik szóló darabokat, és speciálisan keressük meg az időseket – fejtette ki az esemény házigazdája.

A szervezők elárulták: ezúttal legalább 15 rászoruló család 40 gyermekének és felnőtt tagjainak tudtak segíteni a ruhaosztással, amire minden alkalommal családsegítő szakembereik hívják meg a rászorulókat. Az eseménysorozat tovább folytatódik, legközelebb novemberben érkezik újabb ruhaszállítmány a városba. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)