Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ideje a szobanövényeinkre is gondolnunk

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2016. augusztus 28. 07:00
Ideje a szobanövényeinkre is gondolnunk
Tegyünk meg mindent, hogy jól érezzék magukat
____Eredeti-szobanovenyek.jpg

képünk illusztráció

Forrás: blog.tomsofmaine.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Augusztus második felébe lépve már a szobanövényeinkre is gondolhatunk. Ha a tavaszi átültetés esetleg elmaradt, most még lehet – sőt – érdemes pótolni.

A szobanövényeinket a téli időszak nagyon próbára teszi, ezért adjunk meg minden lehetőséget számukra, hogy jól érezzék magukat, mert így nekünk is több örömünk lesz bennük. A virágföld kémhatására ügyeljünk, hogy növényeink a legalkalmasabb földet kaphassák. Érdemes a virágföldhöz egy kis marhatrágyát is adni, ugyanis a virágföldek zöme nem tartalmaz elegendő tápanyagot. A termő citromféléket továbbra is tápoldatozzuk, hiszen a terméshozáshoz sok energiára van szükség. Az évelő ágyások is kezdik elveszíteni tavaszi üdeségüket. Az alapos karbantartás, tisztítás azért jótékony hatású. Az elszáradt részeket vágjuk vissza, közben az esetleges magokat is megszedhetjük. Már magot hoztak a dáliák, a mocsári mályvák, a nőszirmok, a mocsári liliomok stb. Ezeket száraz, árnyékos helyen tovább érlelhetjük, majd szárazon, papír- vagy vászonzacskóban, fagymentes helyen teleltethetjük.

Az utóbbi években az almamoly még augusztusban is lerakja harmadik generációját, ezért a téli almák, körték és a birs továbbra is a figyelem középpontjában vagy legalábbis a közelében legyen. Természetesen a monília – mely ilyenkor a legjellemzőbb gombabetegség – se maradjon kezeletlenül.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)