Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra felfedezik Gyulát és környékét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. augusztus 24. 13:15
Újra felfedezik Gyulát és környékét
Huszonhatodik alkalommal rendezik meg a Mályvád teljesítménytúrát augusztus 27-én
____Eredeti-malyvad.jpg

Képünk illusztráció

Fotó: Gyulai Hírlap 

Idén is megrendezi a Mályvád teljesítménytúrát a Körösök Völgye Turista Egyesület augusztus 27-én. A rendezvény célja szervezett körülmények között bemutatni a Békéscsaba és Gyula környékén található természeti értékeket.

A túrát hagyományosan augusztus utolsó szombatján rendezik meg, a gyalogosoknak 5, a kerékpárosoknak egy távon. A rendezvény teljesítménytúra besorolású, vagyis a túrázók előre kijelölt útvonalon, vezető nélkül, egyénileg vagy csoportosan, nem verseny jelleggel haladnak végig. A távokat az előre megadott ellenőrző pontok érintésével, a megadott szintidőn belül kell teljesíteni. A résztvevők nevezési díj ellenében ellátást (igazoló füzetet térképpel, hideg-meleg ételt, vizet), sikeres teljesítés esetén díjazást (jelvényt vagy kitűzőt) kapnak – olvasható az egyesület honlapján.

Az útvonal kiemelt értéke a kevesek által ismert mályvádi erdő, amely hazánk ezredik természetvédelmi területe. Ezenkívül számtalan egyéb látnivalót érint az útvonal: a középkori gyulai téglavárat és a várfürdőt, a duzzasztót, a gyulavári kastélyt, a Fekete-Körös változatos medrét, a városerdei és a szanazugi üdülőtelepeket, Sámson várának kaputornyát, illetve a pósteleki kastélyparkot.

A rajt két helyszínen zajlik. Gyulán, az Implom József általános iskolától és Városerdőn, az erdei pihenőnél több időpontban rajtolnak a túrázók. A rajt időpontjairól és a rendezvényről információt kaphatnak a http://www.kvte.hu/malyvad/index.xml weboldalon vagy a http://facebook.com/korosok oldalon.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)