Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ennyi volt, kedves sunyi módon szemetet elhelyező polgártárs!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.HÍREK • 2016. augusztus 23. 09:00
Ennyi volt, kedves sunyi módon szemetet elhelyező polgártárs!
Szanazugban mobilkamerákkal figyelik az új hulladékkalodákat
Ennyi volt, kedves sunyi módon hulladékot elhelyező polgártás! Ennyi elég is volt a „jóból”. Az illegalitás ezennel véget ért. Gyula–Szanazugban ezentúl csak zárt szemétgyűjtőben helyezhető el a kommunális hulladék. Ne keresd az út menti szeméttárolókat, azokat felszámolták.
____Eredeti-DSCN9653.JPG

gyepes zsolt külterületi gondnok és alt norbert alpolgármester az egyik új hulladékkalodánál szanazugban

Fotó: Gyulai Hírlap – M-P. J.

– Az elmúlt időszakban áldatlan állapotok uralkodtak itt, boldog-boldogtalan hordta ide, a szanazugi hulladékgyűtjő helyekre a szemetet, de leginkább olyanok, akiknek semmi közük nem volt ehhez a nyaralóterülethez – ecsetelte a döntés hátterében meghúzódó problémát Alt Norbert, Gyula város alpolgármestere, aki egyben az érintett választókerület önkormányzati képviselője is.

– A környező településekről is tonnaszámra került ide a legkülönbözőbb szemét. Ezek a tárolók, amelyeket most felszámoltunk, közvetlenül az út mentén voltak, jó látható helyen. Ezért sajnos közkedvelt illegális lerakóhelyekké válták. Ezt a helyzetet számoltuk most fel Gyepes Zsolt külterületi gondok és az önkormányzat segítségével – hangsúlyozta a képviselő.

Az új tárolóhelyeket természetesen nem a főútvonal mentén építették ki. A helyszínek kijelölésénél arra törekedtek, ahogy azokat az üdülők és a Szanazugban lakók kényelmesen meg tudják közelíteni. A hulladékkalodákat körülkerítették, zárhatóvá tették, és mindkét helyszínt mobilkamera figyeli. Ezentúl a zöldhulladékot is koncentráltan gyűjtik Szanazugban. A kivitelezést az önkormányzat finanszírozta.

Az üdülőterületeken kamerarendszer kiépítésére pályázik az önkormányzat, ezzel is szeretnék növelni az ott élők biztonságérzetét – mondta el Alt Norbert. Szanazugban és Városerdőn emellett megkezdték az úthálózatfejlesztést, továbbá a közvilágítás bővítése és fejlesztése is terítéken van – említette meg az alpolgármester.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)