Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egykori 56-osok találkoztak a gyulavári kastélyban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. július 29. 09:00
Egykori 56-osok találkoztak a gyulavári kastélyban
Az eseményen emléklappal köszöntötték a gyulai forradalmárokat
____Eredeti-GYHRCSD_024.JPG

A rendezvényen emléklappal és plakettel köszöntötték a gyulai 56-osokat

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Nosztalgikus hangulatban telt a délután július 27-én a gyulavári kastélyban, ahol egykori 56-osok találkoztak egy kis beszélgetésre. Idén második alkalommal szervezték meg a találkozót az egykori forradalmároknak, ahol egy kellemes délután keretében estebéd és emléklap várta a jelenlévőket és családtagjaikat.

Bagyinszki Zoltán és M. Szabó András 

A programon M. Szabó András, a város egykori 56-os polgármester mondott köszöntőt, aki üdvözlő gondolatai mellett fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az egykoron mellettük álló családtagoknak is jár a tisztelet és a figyelem.

– Nem kívánok szónokolni, de külön megtiszteltetésnek veszem azt, hogy az ötvenhatosok hozzátartozói eljöttek. Nem mindig kapnak kellő publicitást, pedig ha valakik áldozatot hoztak, azok nem mi voltunk, hanem az itthon maradt hozzátartozók, akiknek a család felnevelésének terhe hirtelen a nyakába hullott. Szeretném megköszönni a családtagoknak az áldozatos munkájukat, a kitartásukat. Arra kérem a jelenlevőket, hogy az egykori ötvenhatosok családjának adják át az üdvözletünket az Október 23. Alapítvány nevében is! – emelte ki a polgármester.

Bagyinszki Zoltán, az esemény egyik szervezője lapunknak hangsúlyozta, a találkozóval a szervezők lehetőséget szerettek volna adni arra, hogy a túlélők kötetlen hangulatban újra lássák egymást.  

– A papírok szerint talán 11-en vannak, akik még élnek, de sajnos nagyon fogynak az egykori ötvenhatosok. Ezen a napon újra találkozhatnak egymással, felelevenítik az emlékeket, beszélgethetnek. Talán ez a legfontosabb – tette hozzá az esemény szervezője.

A délután Bálint Gergely szavalatával és citeramuzsikával folytatódott, majd a résztvevők estebéddel zárták a hangulatos találkozót. 

 

____Eredeti-GYHRCSD_055.JPG

Az esemény résztvevői 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)