Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb szúnyoggyérítés lesz Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. július 28. 18:00
Újabb szúnyoggyérítés lesz Gyulán
A rovarokat július 28-án, valamint augusztus 3-án és 4-én irtják a fürdővárosban
____Eredeti-szunyoggyerites_bekes.katasztrlem.hu.jpg

Képünk illusztráció 

Forrás: Bekes.katasztrlem.hu

Folytatódik a szúnyoggyérítés Gyulán: a következő napokban három alkalommal irtják a vérszívókat a fürdővárosban. Július 28-án a település önkormányzata végeztet földi kémiai gyérítést, augusztus 3-án és 4-én pedig a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága rendelte el a földi, illetve a légi kémiai munkálatokat.

A gyulai önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleményéből kiderül, a gyérítést két forrásból finanszírozzák. A katasztrófavédelem által elrendelt gyérítés ugyanakkora területen zajlik, mint az önkormányzati: 1 294 hektár légi úton, 630 hektár földi meleg ködös eljárással, 120 hektár pedig biológiai védekezéssel.

A városban idén nyáron több alkalommal végeztek szúnyogirtást. Június 24-én központi forrásból biológiai védekezés folyt, június 27-én és július 12-én ugyancsak központi forrásból földi kémiai védekezés zajlott, június 29-én és július 22-én pedig légi kémiai gyérítést végeztek. Július 6-án és 7-én az önkormányzat rendelte el a földi, illetve a légi munkálatokat. 

Július 28-án önkormányzati forrásból ismétlik meg a földi kémiai védekezést, míg augusztus 3-án és 4-én központi gyérítés zajlik a földön és a levegőben.

Mint írják, a védekezés mindig az adott időjárási viszonyokhoz igazodva történik. Előreláthatólag még egy alkalommal várható központi gyérítés, az önkormányzat költségvetésében pedig erre a célra még 3 millió 636 ezer forint áll rendelkezésre. Ez négy földi kémiai gyérítésre, illetve három földi és egy légi gyérítésre elegendő. A légi kémiai gyérítés alkalmanként 1 millió 561 ezer forintba, a földi 752 ezer forintba kerül. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)