Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Történelmi Íjász Világbajnokságra készülnek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.SPORT • 2016. augusztus 22. 09:35
Történelmi Íjász Világbajnokságra készülnek Gyulán
A kora őszi eseményre eddig 22 ország 300 versenyzője nevezett
Történelmi Íjász Világbajnokságot szerveznek Gyulán augusztus 30. és szeptember 3. között. A Kerecsényi László Íjász és Szabadidősport Egyesület gondozásában megvalósuló eseményre már az első hónapokban 22 országból és 3 kontinensről regisztráltak jelentkezők.
____Eredeti-ijaszat01.JPG

Képünk egy korábbi versenyen készült

Fotó: Gyulai Hírlap 

– Eddig több mint 300 résztvevővel számolunk a programra, melynek főbb helyszínei a Göndöcs-kert, a Vigadó, a várkert és a Thermal Camping lesznek – árulta el lapunknak az esemény főszervezője, Lovász Tamás.

Az ötletgazda hozzátette: számukra kiemelkedő jelentőséggel bír a verseny sikeres megrendezése, lebonyolítása, hiszen ez a gyulai lesz az első hivatalos világbajnokság a sportág történetében. Lovász Tamás hozzátette: szervezői úgy vélik, az gyulai program a hazai szakszövetség, a szabadidős íjászsportág és város számára is fontos programnak ígérkezik.

A világbajnokság közösségi oldalán olvasható promócióban a szervezők versennyel kapcsolatos hitvallása is olvasható: ez a rendezvény nem csak a versenyről, sportról szól, mivel a történelmi íjászatnak van egy olyan specialitása, hogy a sport által összeköt, és teszi mindezt történelmi, kulturális hagyományőrzéssel, a régi korok megelevenítésével. A sportág mottója: „ sport és hagyományőrzés”, hiszen hozzásegít az itt megjelent nemzetek közötti barátságok építéséhez, egymás tradícióinak megismeréséhez, és városunk, nemzeti örökségünk bemutatására is lehetőséget nyújt – áll a szervezők plakátján.

A szervező kiemelte: meglepetésükre a volt bhutáni miniszterelnök, dr. Kinzang bejelentkezett a versenyre, mivel őt jelölték a bhutáni versenyzők kísérőjének, vezetőjének. Rendezvényük szakmai célkitűzéséhez mindezeken túl hozzátartozik az is, hogy az eseményen hazai és külföldi előadók is bemutatkozhassanak, akik a saját nemzetük tradicionális íjászatáról, történelméről tartanak majd előadást. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)