Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Túrógombócos gyulai lecsó

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. július 23. 12:00
Túrógombócos gyulai lecsó
Gasztrokalandozások
____Eredeti-lecso.jpg

Túrógombócos gyulai lecsó

Forrás: gyulahus.hu

A Gyulahús Kft. füstölt kolbászát használjuk ennél a különleges és ízletes ételnél.

Hozzávalók

4-5 személyre:

6 dkg füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma
80 dkg sárga húsú zöldpaprika
50 dkg paradicsom, só,
frissen őrölt bors
fél pár gyulai kolbász

A túrógombóchoz:

25 dkg zsírosabb túró
1 tojás, 2 jó evőkanál rétesliszt,
só, frissen őrölt bors
1 csokor friss kapor

Elkészítés:

A kis kockákra darabolt füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, rászórjuk a szeletelt vöröshagymát és összepirítjuk. Ekkor rászórjuk a megmosott, kimagozott fél karikákra szeletelt zöldpaprikát, a megmosott szeletelt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lefedve, lassú tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor beleszórjuk a felkarikázott gyulai füstölt kolbászt, felöntjük 1 deci vízzel, és kicsit roppanósra pároljuk. Közben a túrógombóchoz a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a réteslisztet, sóval, borssal, az aprított kaporral ízesítjük, és jól összekeverjük. 10 percet pihentetjük, majd fazékban sós vizet forralunk, beletesszük a vizes kézzel dió nagyságúra formázott túrógombócokat és megfőzzük. Végül leszűrjük, lecsepegtetjük, a kész lecsóra szedjük, és rázogatva összeforgatjuk, hogy a túrógombócok egyben maradjanak. Forrón tálaljuk. Jó tanács: A túrógombócnál készítsünk próbafőzést. Egy gombócot tegyünk a sós forró vízbe, ha szétesik, túl lágy, keverjünk még 1-2 evőkanál lisztet a túrómasszába.

Jó étvágyat kívánunk!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)