Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Első alkalommal vett részt a börtönszínházi találkozón a Cella Hecc Társulat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. A. • KULTÚRA • 2016. július 08. 09:15
Első alkalommal vett részt a börtönszínházi találkozón a Cella Hecc Társulat
A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet színjátszó köre a Kukás Guru című bohózattal lépett a színpadra
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által meghirdetett pályázaton elnyert támogatás segítéségével történelmi lehetőséghez juthatott a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet színjátszó köre. Az intézet írott és íratlan történelemkönyvében sem volt még arra példa, hogy Országos Börtönszínházi találkozón vegyen részt.
____Eredeti-cellahecc.JPG

A Cella hecc Társulat előadása 

Fotó: Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 

Az eseményre történő felkészülést Pocsaji Ildikó szakmai vezető koordinálta a színdarab kiválasztásától – Marth P. Ildikó Kukás Guru című egyfelvonásos bohózata – a heti próbákon keresztül a Szegedi Fegyház és Börtönben június 30-án megrendezett regionális döntőig.

A fogvatartottak napi szinten munka után délutánonként és hétvégeken gőzerővel készültek a megmérettetésre. A felkészülésbe a jelmezek és a díszlet saját kezű elkészítése is bele tartozott. A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. jóvoltából több alkalommal intézeten kívül is nyilvános és zárt ajtók mögötti próbákon vehettek részt a szereplők a Gyulai Vigadó színpadán, ami elősegítette a biztosabb színpadi mozgást és egyéb szakmai sajátosságot.

A rendezvény napján egészséges izgalommal érkeztek a szegedi intézetbe a Cella Hecc Társulat tagjai. Tudták, nincs mit veszteniük, hisz az, hogy eddig eljutottak már az is ajándék számukra. Az előadások sorrendjét sorshúzással döntötték el a szervezők, ez alapján színjátszó körünk elsőként léphetett fel a megjelent nézőközönség előtt.

A nap során öt fantasztikus előadást láthatott a nagyérdemű, amely hol mosollyal, hol kacajjal és az előadások végén vastapssal honorálta a szereplők, felkészítők több hónapos felkészülésbe fektetett munkáját. Végezetül a zsűri elnöke lépett a színpadi deszkák elé, ahol pozitív és negatív kritikáit megosztva a jelenlévőkkel kihirdette az első helyezett színjátszó kört, azaz a Szegedi Fegyház és Börtön csapatát, akik augusztusban a budapesti József Attila Színház színpadán mérhetik össze tudásukat a többi régió nyerteseivel.

A Cella Hecc Társulat sok tapasztalattal, élménnyel tért haza, és folytatja munkáját, hogy ne csak az intézet falain belül, hanem kívül is vidám, szórakoztató perceket nyújtson a közönségének.

Ezúton szeretné megköszönni a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet a felkészülésben támogatóknak az önzetlen segítséget. Támogatók: gyulai önkormányzat, Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft., Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft., Gyulai Várszínház, Gyulahús Kft., Ajándékgyár Kft.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)