Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdődött a kis iskolák diákolimpiai döntője

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. június 24. 11:30
Megkezdődött a kis iskolák diákolimpiai döntője
A csapatok zenei kísérettel vonultak fel Gyula belvárosában
Gyulán rendezik meg a Kis Iskolák Sportversenye Diákolimpia Országos Döntőjét, azaz Kováts Tibor Emlékversenyt június 23–26. között. A sportverseny megnyitóját és az azt megelőző ünnepélyes felvonulást június 23-án tartották.
____Eredeti-_DSF7058m.JPG

A diákok jó hangulatban vonultak fel Gyula belvárosában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A csapatok már jóval a felvonulás előtt birtokba vették a várost. A gyülekező pont a Világóránál volt, ahol már várták őket a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub tagjai és négylábú társaik.

Este 7 órakor rendőri felvezetéssel megkezdték a csapatok a felvonulást, amit a zeneiskola növendékei zeneszóval kísérték. A részvevők a megyéjüket jelző táblák alatt sétáltak a várhoz. A várkertben már várták őket a szervezők, és érkezési sorrendben köszöntötték őket.

Felvonulás a gyulai zeneiskola növendékeinek vezetésével

A megnyitót megtisztelte jelenlétével dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Balog Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Becsyné dr. Balog Márta címzetes főjegyző, Kónya István, Gyula város alpolgármestere, Teleki-Szávai Krisztina, a KLIK Gyulai Tankerületének igazgatója, Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-Alföldi Régiójának vezetője, Kormos Mihály, a Magyar Diáksport Egyesület elnöke, Bíró Csaba, Békéscsaba sportbizottságának elnöke, Molnár Diána, a Magyar Diáksport Egyesület titkára, Kertes István, a Gyulasport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Baktai Ferencné, Gyula város sportreferense.

A megnyitóbeszédet dr. Görgényi Ernő mondta, aki kifejtette, hogy a sport túlmutat a vetélkedés, a drukkolás jelentőségén, hiszen a sport kultúránk szerves része. Mint elmondta, ez a kezdeményezés, a Kováts Tibor Emlékverseny minden tiszteletet megérdemel. Rámutatott, hogy kitűnő oktatás, nevelés és sportélet működhet egy egészen kis település iskolájában is.

Balog Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke

Ezután Balog Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, olimpiai ezüstérmes sportoló szavai következtek. Kifejtette, hogy Kováts Tibor az édesapjával álmodta meg ennek a rendezvénynek az életre hívását, hogy a kis iskolában való tanulás ne lehessen akadálya egy országos döntőn való részvételnek. Mára a diákolimpia tanulmányi verseny lett, ezzel 10 többletpontot ad a felsőfokú tanulmányok felvételi pontjaihoz az első három helyezés valamelyike. Köszönetet mondott a versenyzőknek és felkészítőiknek, valamint a város vezetésének, hogy ilyen mértékben támogatják a rendezvényt.

A következő esemény minden résztvevő számára emlékezetes marad, hiszen az olimpia mintájára a versenyzők közösen elmondták az olimpiai eskü szövegét.

A szórakoztatásról a Harruckern Táncegyüttes néptáncbemutatója gondoskodott, majd a megnyitó ünnepi pillanati következtek, amikor Balog Gábor és Baktai Ferencné közösen meggyújtották az olimpiai lángot. Eközben sok-sok lufi emelkedett az égbe, és konfettiesővel hirdették a rendezvény jelmondatát: A hely, ahol az álmok valóra válhatnak.

 

____Eredeti-GYHRCSD_134.JPG

A diákolimpiai láng 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)