Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Motorral vonultak fel a gyulai lurkók gyereknapon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2016. május 30. 19:00
Motorral vonultak fel a gyulai lurkók gyereknapon
A Göndöcs-kertben rengeteg programmal várták a kicsiket
Számos élmény várta a gyermekeket a város által rendezett gyereknapi ünnepségen, május 29-én. A programsorozatot egy gyermekmotoros felvonulás nyitotta, a Mi Egymásért Egyesület szervezésében. A gyerekek kismotorokkal, futóbiciklivel, rollerral vagy kerékpárral is beállhattak a menetbe. A felvonulás ötletgazdája, Schriffert József azt mondta, szeretett volna egy közösségi élményt adni a legkisebbeknek.
____Eredeti-GYHRCSD_005.JPG

gyermekmotoros felvonulás gyula belvárosában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– A barátnőmmel sétáltunk, akkor tűnt fel, hogy sokan közlekednek lábbal hajtós motorral vagy rollerral a városban. Erről eszembe jutott, hogy az általános iskolásoknak vagy a gimnazistáknak sok rendezvényt szerveznek, de a kisebbeknek, például az óvódásoknak nincs sok lehetőségük. Arra gondoltam, hogy lehetne a gyereknapon egy ilyen felvonulás, felvettem a Gyulai Ifjúsági Központban Ament Balázsnak és Szabó Enikőnek, ők pedig segítettek, hogy megvalósuljon. Szeretném, ha hagyomány válna ebből, és azt is, ha sikerülne minél több gyereket bevonni a programba.

A Göndöcs-kertben a Nevess-ints Bábcsoport előadásával kezdődtek a programok, majd a Hahota Gyermekszínház fellépését élvezhették a gyerekek, a színpad mellett pedig kézműveskedhettek. Az előadások alatt ingyenes ugrálóvárral várták a csemetéket, a művelődési ház mögött pedig rendőrségi autó, kukásautó és tűzoltó autó bemutatót tartottak. A gyerkőcök kipróbálhatták a Varga Adrienn Európa bajnok-tornász által alapított Szabad Torna Sportegyesület játékos tornaeszközeit.

– Tavaly voltunk kint először a gyereknapon, előtte mindig elmentünk valahová. Mikor mit találtunk ki. Ajándékozni nem szoktunk – mondta Hanusz Beatrix, aki kisfiával, Zalánnal látogatott ki.

A nap csúcspontja Gubás Gabi Biomese – avagy Puff Ancsi egy napja című mesekoncertje volt. Az előadás a csínytevő Puff Ancsiról szól, aki bizony némi súlyfelesleggel, telhetetlen chips- és csokiéhséggel rendelkezik. Hőn szeretett barátja, Kuka apó segítségével és egy izgalmas nap hatására, illetve a gyerekek segítségével  rengeteget tanul, hogyan kell enni, hogy ne habzsoljunk, aminek puffadásos a vége, miért jó a fogmosás, vagy mire jó a torna, és persze, hogy adni sokkal jobb, mint kapni. Minden kilátogató gyermek egy lufit kapott ajándékba, a programsorozat végén pedig egy óriástortával kedveskedtek a jelenlévőknek.

 

____Eredeti-GYHRCSD_190.JPG

A gyereknapi óriástorta

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)