Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Győzelmet arattak a Gyulai Amazonok a békéscsabai futsalbajnokságon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. május 30. 10:00
Győzelmet arattak a Gyulai Amazonok a békéscsabai futsalbajnokságon
A lányok a döntő első mérkőzésén 3–2-re verték a zalaegerszegi Göcsej SK-t
____Eredeti-Noi_foci_2015_1218_kep.JPG

A GYULAI AMAZONOK

Fotó: Gyulai Hírlap 

Női NB II.-es futsaldöntő 1. mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. Vezette: Petrovszki Gy., Belicza B., Takács J. Gyulai Amazonok: Csontos Zs.-Papp L. – Fülöp D. – Perjési R. – Erdélyi A. Cserék: Csanálosi A., Kurai N., Balogh N., Szerb K., Bálint R., Szilágyi Zs. Gólszerzők: Csanálosi A., Csontos Zs., Perjési R. illetve Lehota Sz., Orbán Sz.

Az II. osztályú futsalbajnokság keleti és nyugati csoportjának bajnoka, a Gyulai Amazonok csapata és a zalaegerszegi Göcsej SK mérkőzött meg egymással május 25-én az aranyéremért folyó küzdelem első mérkőzésén, Békéscsabán.

A találkozót a mieink kezdték jobban, a gyulai lányok többször is veszélyeztették a vendégek kapuját. A 4. percig kellett várni az első találatra, amikor Csanálosi kapott egy jó ütemű indítást, melyet magabiztosan értékesített. A válasz hamar megérkezett, és azt követően a fordítás is, hiszen egy percen belül a gólkirályi címre is esélyes Orbán és Lehota góljaival átvette a vezetést a zalaegerszegi csapat. Molnár Zoltánné tanítványai nem adták fel, sőt nagyobb iramra kapcsoltak, azonban nem találtak fogást a nagyon rutinos vendégeken. Az egyenlítő gólt a mérkőzés egyik legjobbja, Csontos Zsanett szerezte, amikor Fülöp buktatása után büntetőhöz jutottak az Amazonok. Kiegyenlített első játékrészt láthattunk, mindkét csapat kissé óvatosan, de mégis kapkodóan próbálta játékát érvényesíteni.

A második félidőben a Göcsej még nagyobb iramot próbált diktálni, többször is a vendéglátó együttes kapusának kellett bravúrral hárítani. Az amazonok kontratámadásokra rendezkedtek be, ám két percen belül három ziccert is elpuskáztak. Az utolsó 10 perc igen kemény játékot hozott, mindkét csapat nagyon kemény belépőkkel, taktikus faltokkal próbálta az ellenfél támadásait blokkolni. Egy gyönyörű akció után a lelkesen futballozó Csanálosi passzát a rutinos Perjési értékesítette, beállítva ezzel a 3-2-es végeredményt. A gyulaiak pedig nagyon fontos győzelmet aratva, előnyből várhatják a visszavágót, melyet június 2-án 16.30-kor rendeznek meg Zalaegerszegen.

– Először is szeretnék gratulálni az ellenfélnek, úgy gondolom, hogy egy kiválóan felkészített, taktikailag jól összerakott és nagyon technikás csapatot sikerült jó iramú mérkőzésen legyőznünk. Nem tudtuk, hogy milyen csapat a Göcsej, ezért azt kértem a lányoktól, játszanak felszabadultan, és próbálják meg a saját játékunkat ráerőltetni az ellenfélre. Az első játékrészben ez többé kevésbé sikerült is, azonban látszódott, hogy a mi csapatunkban több olyan játékos is van, aki nagyon kevés futsalrutinnal rendelkezik. Jókor szereztünk gólokat, és talán jobban akartuk a győzelmet. Nagyon fontos volt, hogy itthon előnyt szerezzünk a visszavágóra. Sok játékosom mélyen a tudása alatt játszott, főleg a fiatalokon láttam, hogy megijedtek a rájuk hárított feladattól. Az ilyen kemény mérkőzéseken lehet fejlődni, bízom benne, hogy a visszavágón még jobb játékkal meg tudjuk szerezni az aranyérmet – nyilatkozta lapunknak Molnár Zoltánné vezetőedző. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)