Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyermekorvosokat is lerajzoltak a gyulai nebulók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterMAGAZIN • 2016. május 28. 21:13
Gyermekorvosokat is lerajzoltak a gyulai nebulók
Megnyílt az Astellas rajzpályázat vándorkiállítása a Gyulai Implom József Általános Iskolában
Az Astellas Pharma és a Móra Könyvkiadó tavaly ősszel ismét meghirdette a hazai gyermekorvosok áldozatos munkája előtt tisztelgő Astellas gyermekrajzpályázatot, amelynek keretében az 5–12 éves korosztályba tartozó gyermekeket buzdítottak arra, hogy doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történeteiket megrajzolva meséljék el, miért is az ő orvosuk a legkedvesebb az egész világon. A pályázaton az elmúlt négy esztendő során közel négyezer rajz, több mint ezer gyermekorvos munkájába, mindennapjaiba engedett bepillantani.
____Eredeti-GYHRCSD_001.JPG

a rajzom:)

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az elkészült műveket egy vándorkiállítás formájában tekinthetik meg az érdeklődők, amelynek első állomása a Gyulai Implom József Általános Iskola. A kiállítás megnyitóján, május 27-én, számos vendég érkezett az iskolába, többek között Morva Gábor, aki az Astellas Pharma pályázati programvezetője, Vas Katalin, a Móra Könyvkiadó kiadóvezetője, dr. Kövesdi József főigazgató-főorvos és dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos, aki szintén az Astellas által meghirdetett, Az év orvosa díj nyertese.

Köszöntőjében Kertes Gabriella, az iskola igazgatója elmondta, hogy az Implom iskola tanulói is részt vettek a megmérettetésben.

 

____Eredeti-GYHRCSD_023.JPG

Kertes Gabriella

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A növendékeink közül többen is készítettek rajzot, bemutatva néhány nagyra becsült gyulai orvost. Szeretnék gratulálni a diákokat felkészítő kollégáknak. A gyermeki szeretetről és őszinte köszönetről tanúskodó alkotások idén nem csak az pályázat internetes felületein, hanem élőben, az országot járva, vándorkiállítás formájában is megjelennek. Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a kiállítás első állomása iskolánk lesz, így gyermekeink munkáját a szülők és a pedagógusok mellett a város nyilvánossága is megismerheti. A kiállításon más, Békés megyei intézményekből, településekről származó alkotások is bemutatásra kerülnek.

Az igazgatónő külön köszönetét fejezte ki Morva Gábornak, hogy az iskola lehet a vándorkiállítás első helyszíne. A programvezetőt egy Póka György által készített festménnyel ajándékozták meg.

– Az Astellas gyermekrajzpályázat nem lehetne sikeres, ha nem lennének nagyon lelkes pályázóink, nem lennének olyan gyerekek, akik őszintén hálásak orvosaiknak, valamint nem lennének olyan orvosok, akik előtt őszintén fejet hajthatunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy meg tudjuk mutatni ezeket a rajzokat, első körben ennek a közösségnek – mondta Morva Gábor.

Végül a gyermekekhez szólt, elmondva, hogy sok kiváló gyermekorvost ismert már meg, az ő jelenlétük a szülő számára is nagy bátorságot ad. Nagyon örül, hogy a gyerekek rajzán is ugyanaz a hála és köszönet jelenik meg, valamint arra biztatta őket, hogy jövőre se felejtsenek el bemutatni valamit ebből a szeretetből.

Vas Katalin, a Móra Könyvkiadó kiadóvezetője elmondta, hogy a kiadó már több éve támogatja a pályázatot, ami nagyon fontos, hiszen így azokkal a gyerekekkel találkoznak, akiknek a könyveket készítik. Átadott egy könyvcsomagot Kertes Gabriellának, amelyet a kiadó az iskolának szánt, valamint dr. Kövesdi Józsefnek is, amelyet a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház gyermekosztályának állítottak össze.

A megnyitó végén a megyei iskolák pályázói névre szóló okleveleket vehettek át. A gyermekek lerajzolták többek között dr. Fehér Lászlót, dr. Csáki Zsuzsannát és dr. Bódi Piroskát is.

 

____Eredeti-GYHRCSD_007.JPG

megrajzoltak doktor nénit és doktor bácsit is

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)