Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Helyi fogvatartottak alakítják ki a Béke sugárúti óvoda tanösvényét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. május 27. 16:00
Helyi fogvatartottak alakítják ki a Béke sugárúti óvoda tanösvényét
A kivitelezésre Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet jóvátételi programjának keretében kerül sor
A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet jóvátételi programjának keretében a fogvatartottak ezúttal a Béke sugárúti ovisoknak készítenek mezítlábas ösvényt, amin a gyerekek hamarosan szabadon futkározhatnak. Az intézmény tájékoztatója szerint a most indult jóvátételi program célja az, hogy a tagintézményben a június elején megtartott gyermeknapra elkészüljön a különleges felületekkel rendelkező kerti út, méghozzá az intézet fogvatartottjainak segítségével. Az eseményről egy sajtótájékoztató keretében tájékoztatták a megjelenteket május 27-én.
____Eredeti-IMG_5247.JPG

Készül a mezítlábas ösvény 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A programon kiderült, hogy  szervezők célja  segítségnyújtáson túl az, hogy a bűnt elkövetett személyek valamelyest jóvátegyék a társadalom ellen elkövetett tetteiket és ezáltal a civil lakosság is befogadóbban álljon majd hozzájuk szabadulásuk után. A különleges eseményen jelen volt dr. Becseiné Lock Gabriella tagintézmény-vezető, Kónya István alpolgármester, Hafenscher Csaba Zoltán bv. ezredes, a  Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka és Ament Balázs, a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület elnöke is.

Sajtótájékoztató a Béke sugárúti óvodában. Képünkön(balról jobbra): Ament Balázs, Hafenscher Csaba Zoltán, Becseiné Lock Gabriella és Kónya István

Ament Balázs lapunknak elárulta, hogy egyfajta közvetítői szerep az övék az óvoda új tanösvényének történetében. – Az óvoda vezetése a Mi egy Másért Közhasznú Egyesületet kereste meg, és mivel mi kapcsolatban állunk a büntetés-végrehajtási intézettel, így abban tudtunk segíteni, hogy a felek egymásra találjanak. Civil szervezetként jól tudjuk, hogy az önkéntes munka mekkora segítség tud lenni egy-egy hasonló intézmény számára – tette hozzá az egyesület elnöke.

Becseiné Lock Gabriellától megtudhattuk, hogy az ország más hasonló intézményeiben találkozott először a mezítlábas ösvény ötletével, és pedagógusként rögtön arra gondolt, hogy az ő óvodájukban is hasznos lenne valami hasonló. – A mezítláb közlekedés jó hatással van a vérkeringésre és az ellenállóképességre, ahogy a talp boltozatára is, így nem csak szórakoztató, hanem egészséges új udvari berendezést kapnak majd az óvodásaink – fejtette ki a tagintézmény vezetője.

Hafenscher Csaba Zoltán kiemelte: számukra is öröm részt venni minden hasonló eseményen, hiszen minden hasonló hasznos időtöltés a  szabadulást követő könnyebb visszailleszkedés céljait szolgálja. A gyulai városvezetés részéről Kónya István köszönte meg az óvodai segítséget, majd hangsúlyozta: nem csak a tíz- és százmilliós beruházások az értékesek, hanem a kisléptékű, de eszmeiségüket tekintve legalább annyira fontos fejlesztések is.

Az egyik éppen dolgozó fogvatartott, Zoltán lapunknak elárulta: szívesen jelentkeztek arra, hogy dolgozzanak az óvoda mezítlábas ösvényének kialakításán, hiszen amellett, hogy kimozdulnak a börtön falai közül, még fontosabb érv számukra, hogy gyermekeknek okozhatnak örömteli perceket munkájukkal.

A tanösvény kialakítása munkálatai a tervek szerint alakulnak, és egy héten belül várhatón elkészül a Béke sugárúti óvoda legújabb kültéri játszóeszköze, amin a homoktól az óriás kavicsokig rengeteg érdekes felület várja majd a mezítlábas ovisokat. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)