Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az első „úszó osztály” a Dürerben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2016. május 28. 09:00
Az első „úszó osztály” a Dürerben
Hírek a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolából
____Eredeti-CIMG7763.JPG

A gyerekekkel kétszer 45 perces órákon foglalkoznak az úszóedzők

Fotó: Gyulai Dürer Albert Általános Iskola

A 2013/14-es tanévben lehetőséget kapott iskolánk, a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola a várfürdőtő és Gyula városától, hogy elindítsa első „úszó osztályát”. 

A mindennapos testnevelésbe beépítve heti egy alkalommal, kétszer 45 perces órákon foglalkoznak az úszóedzők a tanulókkal immáron harmadik éve. Differenciálva, két csoportban kezdtek, voltak, akik már az óvodában vagy úszótáborban úsztak, és nagy odafigyeléssel, türelemmel szokatták vízhez a bátortalanabb, félősebb gyermekeket. A kezdeti félelmek, kérdések, aggodalmak eltűntek. Mindenki úszik háton, elsajátította a gyorsúszást, és most tanulják a mellúszást. Öröm a partról nézni őket, honnan kezdték és hol tartanak már. A mosolyukat, a csillogó szemüket: „Egyszer sem tettem le a lábam!”.

Tényleg élvezik, úsznak… És hogyan! Könnyedén, szabályosan, szépen, nem úgy, „mint aki azt hiszi, tud úszni”, csak nem lehet megmaradni mellette, úgy csápol, kínlódik. Jó látni a büszke szülőket egy-egy nyílt óra alkalmával, ahogy „irigykedve” nézik csemetéiket, nekik nem volt ilyen lehetőségük.

A gyerekek reggeltől estig ülnek, ülnek a kényelmetlen, nem megfelelő székeken az iskolában, a kamaszok még otthon is a számítógép előtt, vagy nyomkodják a telefonjukat. Gerincferdülés, hanyag testtartás. „Húzd ki magad fiam!”  Ja, ha az olyan könnyű lenne. Az „úszó osztály” már elérte célját, ha a gyerekek felnőtt korukban is, munka után kijárnak az usziba. Egyenes hát, jó izomzat, mozgás, egészség.

A düreres úszó osztályok úszása tanóra keretében belül zajlik. Az alapok elsajátítása, az úszásnemek megtanulása, gyakorlása most már az életük része. Időt kaptak arra, hogy megszeressék, és lehetőséget a tehetségek kibontakozására az edzéseken. Lehet, hogy a jövő bajnoka, egy kis „olimpikon” ugrik a vízbe, és úszik péntekenként.

Sok szeretettel várjuk a kedves szülőket az úszó osztályok nyílt napjára június 3-án 8 órától a Gyulai Várfürdőbe!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)