Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hass a tetvekre!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2016. május 29. 07:00
Hass a tetvekre!
Az időjárás a kártevőknek kedvez
____Eredeti-Leveltetvek.jpg

képünk illusztráció

Forrás: edenkert.hu

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Az időjárás igencsak kedvez a levéltetvek felszaporodásának. Ezek mellett sajnos mindenféle molyok is megjelentek, ezért a rovarölő szer kiválasztásakor fontos szem előtt tartani, hogy minkét kártevő ellen hasson a vegyszer.

Még mindig nem általános az az elgondolás, hogy egyszerre több kártevőre és kórokozóra kell lecsapni, mert időt és pénzt takaríthatunk meg vele. A locsolással vigyázzunk! Hajlamosak vagyunk túlöntözni virágainkat a szebb virágzás érdekében. A virágágyak és -edények földje legyen nedves, de ne sáros. Természetesen a függesztett edényekben lévő növények nagyobb figyelmet igényelnek, főleg a meleg napokon.

Lassan beérik a saláta, a borsó, a retek. A másodvetésekre is érdemes gondolni, hogy jobb legyen kertünk helykihasználtsága. Helyükre mehetnek a paprika, a paradicsom, a tojásgyümölcs vagy akár az uborka és a dinnye palántái. Természetesen a talajt jó mélyen forgassuk meg, mert így a gyökeresedés is könnyebben megy. A leanderek virágzásához azért nálunk kell egy kis szerencse. A megfelelő metszés és tápanyagellátás a leglényegesebb az egzotikus növényeknél. Igyekezzünk, hogy minél több hajtásvég legyen a növényünkön, hiszen a virágok ott születnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)