Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Acoustic Planet koncertjével indul a nyár Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2016. május 26. 16:00
Az Acoustic Planet koncertjével indul a nyár Gyulán
A zenekar május 28-án ad koncertet a Kultur Caféban
A hétvége időjárása már igazán a nyarat idézi – ha hihetünk az előrejelzésnek. Ízelítő lehet ez a sokak által favorizált évszakból, a méltán népszerű és közkedvelt nyárból. S bár az időjárás meglehetősen bizonytalan tényező, a hétvégére mégis ígérhetünk valami biztosat is: az évszaknak megfelelő fokozott aktivitást Gyulán az Acoustic Planet (AP) engedi útjára.
____Eredeti-ac_planet.jpg

Az Acoustic Planet

Fotó: Gyulai Hírlap 

A laza hangvétel, a fülbemászó, kellemes akusztikus muzsika elengedhetetlen kelléke egy-egy romantikus vagy éppen nekibúsulós kora nyári estének. A mosoly, a jókedv, a szabadtéri lazulós pezsgés garantáltan elér a közönséghez, hiszen talán ez lehet az elsődleges cél egy-egy fellépés alkalmával.

Balázs Zsolt, a zenekar basszusgitárosa telefonon mesél arról, hogy roppant elfoglalt; egy egyre csak bővülő, erősödő vállalkozást visz, ami azonban nem vonja el teljesen a figyelmét a zenéléstől, amit nem hobbinak, sokkal inkább életcélnak vesz.

Az AP-nek három fiatal és két örökifjú tagja van, alapvetően akusztikus alapokon indultak meg, az apró rockkoncertek éppolyan fontosak számukra, mint a sokak által vágyott nagyszínpad. Mainstream popslágerek, coverek is megtalálhatók a repertoárban, a fő cél azonban az, hogy a későbbiekben a saját dalaikat játsszák a szeretve tisztelt nagyérdeműnek.

Az első hivatalos lépést 2015. augusztus 1-jén tették, s azóta is csak csupa-csupa jót lehet hallani róluk (és persze tőlük is). Az kétségtelen, hogy a fülnek-szívnek-léleknek kedves, allűröktől, mesterkélt, megcsinált izéktől és bigyóktól mentes zenének van keresnivalója, ami viszont kérdésként mindenképpen felmerül, hogyan jöttek össze ezek az igazán tehetséges, jóravaló zenészek?

 Zsombok Réka énekversenyre készült, s megkérte Kölcsey Szabolcsot és engem arra, hogy kísérjük. Első körben az Én Hangom elnevezésű megmérettetésre időzítettünk, azonban menet közben egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy több van ebben a történetben, ez nem csupán egy egyszeri alkalom. Réka végül egyetlen ponttal maradt el a győztestől, de ez nem mérvadó, hiszen a közös munka nagyon jól elindított minket a közös úton. Kongásként csatlakozott hozzánk Fábián Tamás, majd pedig Nagy István. Mostanra már szépen összecsiszolódott a gárda.

Balázs Zsolt, kvázi csapatkapitány végül azt is elmondta, hogy a későbbiekben a saját dalok kerülnek majd előtérbe, hiszen, mint fogalmazott: „A tehetséges fiatalok és rutinos rókák alkotta ötösünk, azt remélem, sok jóra hivatott.”

A gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központ Kultur Caféjában május 28-án, szombaton este kilenctől zenél majd az Acoustic Planet. 

 

____Eredeti-plakat_acousticplanet_50X70_final5.jpg

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)