Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kicsik nagy olimpiáján gyűjtötték a pontokat a gyulai óvodások

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Kulcsár Mária • MAGAZIN • 2016. május 01. 10:50
Kicsik nagy olimpiáján gyűjtötték a pontokat a gyulai óvodások
A gyerekek kacajától a nap is kisütött a Göndöcs-kertben
Kedvezett az időjárás azoknak az ovisoknak, akik április utolsó napján részt vettek a negyedik alkalommal megrendezett Kicsik nagy olimpiáján. Minden mozogni, játszani vágyó családot – Gyula Város Egyesített Óvodája szervezésében – nagy szeretettel vártak a Göndöcs-kertbe, a Vigadó körüli térre, ahol a szervezők jó hangulatról, mosolyról és egy kis mozgásról biztosítottak minden résztvevő és sportolni akaró gyereket, felnőttet.
____Eredeti-DSCN2383.JPG

egy kis kangooooo jöhet?

Fotó: Gyulai Hírlap – Kulcsár Mária

A szervezők arra biztatták a kisgyerekeket, hogy szüleik, nagyszüleik segítségével megszerezzék mind az öt pontot, hogy a nap végén valamilyen ajándékba, díjba részesülhessenek. A sportos napot Szilágyiné Solymosi Mária, Gyula Város Egyesített Óvodájának vezetője nyitotta meg. Elmondta, hogy az idén bár más helyszínen tartják ezt a rendezvényt, úgy gondolja, mindenki jól fogja érezni magát. Köszöntötte a meghívott vendégeket, valamint megköszönte a támogatók hozzájárulását.

Kónya István, Gyula város alpolgármestere köszöntő beszédében hangsúlyozta a sport fontosságát, a gyerekek mozgásigényének lehetőség szerinti kihasználását, hogy a fiatalok megőrizhessék egészségüket. Elmondta, ha ránézünk az öt karikára, akkor eszünkbe juthat a nyári olimpia, és nagyon bízik benne, hogy 16 vagy 20 év múlva, amikor olimpia lesz majd valahol a nagyvilágban, akkor tudunk majd közösen szurkolni egy olyan gyulai gyermeknek, aki most itt van közöttünk.

– Mert ha valaki fontosnak tartja ezt követően is a sportot, kitartóan küzd nap mint nap a sport területén, akkor biztos lehet benne, hogy a siker nem marad el. Abban a reményben köszöntöm önöket, hogy bízzunk abban, 2032-ben vagy 2036-ban lesz olyan gyulai fiatal, aki képviselni fogja Gyula városát, Békés megyét, hazánkat az olimpián – fogalmazott a városvezető.

Csíkos Dániel városunk futónagykövete elmondta, hogy ilyen fiatal korban kell elkezdeni a mozgást, a mozgás szeretetét fiatalon kell elsajátítani. Arra kérte a szülőket, bíztassák a gyerekeket, hogy minden fajta mozgást próbáljanak ki.

____Eredeti-DSCN2374.JPG

Szabó Ilona atléta

A rendezvény védnöke, Szabó Ilona szenior atléta harmadik alkalommal fogadta el a meghívást. Beszédében arra bíztatta a gyerekeket, hogy a sport szeretete maradjon bennük, és később, amikor felnőttek lesznek, emlékezzenek majd erre a vidám napra.

A köszöntő beszédek után Nagy Anita óvó néni bemelegítő tornájával megkezdődött az olimpia, és a több mint 200 gyermek elkezdhette a pontok gyűjtését. A nap folyamán volt – többek között – kangoobemutató, játékhorgászás, focibajnokság és kerékpározás. Természetesen a közös futás sem maradt el.

Árpásiné Bagossy Renáta 38 éves anyuka három gyerekével, a vasárnap 8. életévét betöltő Zoltánnal, aki a tavaly aranyérmet szerzett a futóversenyen, az 5 éves Krisztabellával és a 3 éves Dániellel, aki holnapután ünnepli szülinapját, vett részt az olimpián. Az anyuka elmondta, hogy nagyon értékeli ezt a rendezvényt, eddig minden évben részt vettek rajta, s remélik, a jövő években is el tudnak majd jönni, mert egy kis mozgás nem árt a gyerekeknek.

Engelhart Dea két gyerekét kísérte el a rendezvényre, a 6 és fél éves Dórát, aki a versenyszámok közül a kerékpározást szereti a legjobban, illetve az 5 és fél éves Danit, akinek a rollerezés a kedvenc sportja. Mindketten a Galbácskerti Óvodába járnak, és alig fél óra alatt az 5pontból már 4 pontot meg is szereztek.

A gyerekek mosolyától, kacajától a nap is kisütött a nap folyamán, a résztvevő gyerekek száma egyre nőtt, sőt a rendezvény végére olyanok is voltak, akik haza sem akartak menni, mert inkább a játszást választották volna.

 

____Eredeti-DSCN2415.JPG

...és gyűltek az olimpiai pontok

Fotó: Gyulai Hírlap – Kulcsár Mária 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)