Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkapta a Szigeterőd program koncepcióját Orbán Viktor

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. április 27. 21:00
Megkapta a Szigeterőd program koncepcióját Orbán Viktor
A gyulai erődrendszer visszaállítására vonatkozó tervek első eleme még ebben a ciklusban megvalósulhat
____Eredeti-orban_v.jpg

Görgényi Ernő (a képen balról) a békési megyeszékhelyen adta át a Szigeterőd program terveit tartalmazó albumot Orbán Viktornak 

Forrás: Facebook.com

Átadta Orbán Viktor miniszterelnöknek a Szigeterőd program terveit Görgényi Ernő, Gyula polgármestere kedden Békéscsabán. A középkori erődrendszer visszaállítására vonatkozó fejlesztési koncepció első eleme várhatóan még ebben a ciklusban megvalósulhat – közölte lapunkkal a városvezető.

Görgényi Ernő elmondta: a kormányfővel tegnapi látogatása alkalmával sikerült rövid egyeztetést folytatnia a békési megyeszékhelyen, ahol átadta neki azt a limitált példányszámú albumot, amely a gyulai várkert műemlékegyüttesének már megvalósult, illetve későbbiekben tervezett fejlesztéseit tartalmazza.

A polgármester hozzátette: Orbán Viktor ismeri a fürdőváros rekonstrukciós elképzeléseit. A miniszterelnök biztosította róla a városvezetőt, hogy a kormány foglalkozik a gyulai programmal.

Görgényi Ernő emlékeztetett rá: a gyulai vár rekonstrukciója már bekerült a Nemzeti Várprogramba, az erről szóló határozatot 2015-ben fogadta el a kormány.

A polgármester kérdésünkre kifejtette: számításaik szerint a teljes koncepció megvalósítása öt évet vehet igénybe, ezért a program minden eleme nem készül el ebben a ciklusban. A tervek szerint első lépésben új vízisportközpontot építenének az AquaPalota mellett, majd kialakítanák az egykori vizesárok medrét a vár körül, új rendezvénytereket hoznának létre a várkertben, és visszaállítanák a palánkvárat.

A városvezető érdeklődésünkre azt is elmondta: engedélyes tervekkel még nem rendelkezik az önkormányzat, ezért a beruházás teljes költségére vonatkozóan egyelőre becsült adataik vannak.

Az MTI tájékoztatása szerint Orbán Viktor kedden többek között azt is bejelentette, hogy a következő önkormányzati választásig biztosan megépül az M44-es gyorsforgalmi út. A kormányfő közölte: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ígéretet tett arra, hogy a nyár végén megkezdődik a munka. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)