Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átültetési idő van!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2016. május 01. 07:00
Átültetési idő van!
Az alattomos élősködők jelenlétét sokszor növényeink leromlása jelzi
____Eredeti-puszpangmoly.jpg

képünk illusztráció

Forrás: biogiardino.it

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A zöldség- és gyümölcskertészkedés közepette ne feledkezzünk meg szobanövényeinkről sem! Hiszen most van itt az ideje az átültetéseknek, talajfrissítéseknek. Áthidaló megoldás lehet, hogy időnként a cserepek tetejéről a kilúgozott földet leszedjük, és trágyával, valamint friss virágfölddel visszapótoljuk. Érdemes felírni a cserépre a legutóbbi átültetés évszámát, miheztartás végett.

A szép növényeknek, a virágzó és termő dísznövényeinknek igen sok egyenletesen lebomló tápanyagra van szükségük, ezt szem előtt tartva lehetünk velük jó társak. Fontos, hogy a növények megfelelő kémhatású talajt kapjanak. Hosszú távon az ismeretlen tünetek a leveleken, virágokon nem mutatkoznak, mert kedvenceink jól érzik magukat.

Az elvirágzott hagymás növényeinket már lassan kiemelhetjük a földből. A száradásnak indult leveleket hagyjuk rajta, hogy a hagyma a maradék energiát még visszalopja belőlük. Hűvös, árnyékos helyre tegyük kiemelés után. Az évek óta földben hagyott hagymákat érdemes két szembe fordított ásóval, jó mélyen alányúlva kiemelni, mert igen mélyre képesek a hagymák a talajba „levánszorogni”.

A puszpángmolyon kívül sajnos már az atkák is megjelentek mindenféle formában és fajtában. Az apró kis élőlények is igen alattomos élősködők, mert sokszor a növényeink leromlása jelzi, hogy itt vannak. Ha ügyesen választjuk ki a növényvédőszert, egy permetezéssel végezhetünk a támadókkal!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)