Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ne a vérnyomásunk, hanem a hangulatunk emelkedjen!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Magyari Barna • PUBLICISZTIKA • 2016. április 24. 14:00
Ne a vérnyomásunk, hanem a hangulatunk emelkedjen!
Az élet nevű sakktáblán egyre sűrűbben mattot adtam a tehetetlenségnek
____Eredeti-magyaribarna.jpg

Magyari barna

Fotó: Gyulai Hírlap

A földgolyó forog, az élet pörög. Van, hogy a hangulatunk, van, hogy a vérnyomásunk emelkedik. Mi, emberek néha megpihenünk egy-egy mosolyban, de máskor az is előfordul, hogy legyőz bennünket a stressz, s a betegség tónusára levetkőzzük igazi önmagunkat.

Még október volt, barnultak a levelek szépen, amikor a szervezetemben beérett egy agyi infarktus. Egyik pillanatról a másikra "elfelejtettem" járni, s beszédemkor többnyire kimaradt az értelem mondataimból. Hetekig nem is fogtam fel, hogy velem történik-e mindaz, vagy pusztán csak álmodom az életet. Végül Budapesten, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben, sokrétű kezelések után sikerült testileg és tudatilag is visszatalálnom önmagamhoz. Egyesek nívós szakmai tudással vagy gyógytornával, mások hatásos mosollyal, kedvességgel, megértéssel gyógyítottak. Életkedvem fokozatosan visszatért. S attól kezdve, hogy a derű vette át a hatalmat szervezetemben, az élet nevű sakktáblán egyre sűrűbben mattot adtam a tehetetlenségnek.

Pár hete már újra a hétköznapok rengetegében próbálom teljes értékű emberi lényem felépíteni. A betűk között már elég jól eligazodom, de a mindennapi teendők ABC-jét még gyakorolnom kell. Egy biztos, a gyógyulásom hosszú heteiben, hónapjaiban kiderült, kik azok a rokonaim, barátaim, kollégáim, ismerőseim, akikre nem csak a szavak nyelvén, de a tettek mezején is lehet számítani. Mivel ez utóbbiak igen szép számmal voltak, az én lelki erőm is hétről hétre hatványozódott, amiért nekik köszönettel tartozom.

Egy biztos, gyógyulni mindenből csak erős lélekkel, akarattal lehet. De a gyógyulásba vetett hit pusztán önmagában kevés! Nagyon fontos, hogy jó helyre kerüljünk, ahol az egészséges jövőbe vetett bizalmunk gyógyító szaktudással is párosul. Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet európai hírű, gyógyító intézmény. S hogy ez a kijelentés nem pusztán csak egy hangzatos mondat, hanem tény, az én élettörténetem, látványos gyógyulásom is bizonyítja! Most már az egészséget „csak” megőriznem, s nem megszereznem kell. S erre a feladatra ad erőt gyógyulásom, amire ha gondolok, nem a vérnyomásom, hanem a hangulatom emelkedik...

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)